De leverancier en ontwikkelaar van luchtbehandelingskasten voor adiabatische koeling

Home / De leverancier en ontwikkelaar van luchtbehandelingskasten voor adiabatische koeling

Bij adiabatische koeling wordt er water verdampt in een luchtbehandelingskast en zo wordt er warmte onttrokken aan de lucht. Menerga maakt deze luchtbehandelingskasten sinds 1991 voor een milieuvriendelijke manier van koelen. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.

Adiabatische koeling: een zeer efficiënt principe uit de natuur

Adiabatisch koelen is een van de wonderen van de natuur. Door waterverdamping wordt er warmte aan de lucht onttrokken. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief!

Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

U wilt zelf graag de klimaatbeheersing in uw kantoor of ander bedrijfspand regelen. Maar u wilt ook niet zo’n vochtige, bedompte lucht en een slechte luchtkwaliteit waar men allerlei gezondheidsklachten van krijgt. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

 

,
By

About Author

about author