De mooiste infographics

Home / De mooiste infographics

De mooiste infographics

januari 13, 2017 | Aanbiedingen | Geen reacties

Een infographic wordt steeds frequenter gebruikt in de communicatie van organisaties, stichtingen en overheden. Door middel van een infographic wordt informatie op een efficiënte manier overgebracht op het publiek. Er zitten nog meer voordelen aan een infographic.

Wat is een infographic?

Een infographic is een informatieve illustratie waarin tekst en beeld samengesteld worden. Info wordt hierdoor op een visuele wijze weergegeven. Een infographic wordt meestal opgesteld door een grafisch vormgever. Er zijn ook verschillende gratis programma’s om een beperkte infographic zelf te maken.

Een infographic is een zeer gepast en handig marketingmiddel. Met één afbeelding kun je veel vertellen en ook veel info beeldend maken. Daarnaast heeft het lezende publiek de mogelijkheid om de infographic te delen op Social Media. Vandaar wordt het publiek nog groter. Kijk maar eens op Pinterest of Instagram, op deze kanalen zie je zeer veel infographics voorbij komen.

De voordelen van een infographic

Creativiteit

Een infographic kun je vormen naar de huisstijl van je organisatie. Zo is het misschien om je bedrijfskleuren door te voeren in de infographic en om wellicht het logo toe te voegen. Wanneer de infographic op Social Media veel gedeeld wordt, ziet men direct bij welk onderneming de infographic vandaag komt. En dat zorgt weer voor extra naamsbekendheid.

Ook kun je veel creativiteit kwijt in een infographic. Geen lange, saaie teksten maar een veelkleurig, visueel geheel. Flitsende beeldende kenmerken die direct opvallen en duidelijk zijn.

Begrijpelijk

De infographic blijft niet alleen geschikt in ons geheugen hangen, de illustratie wordt ook zeer snel begrepen. Een infographic wordt door het visuele aspect veel sneller begrepen dan een alinea aan tekst. Ook wordt de info door diverse niveaus en leeftijden in één keer begrepen, vanwege de duidelijk, het geordende karakter en de herkenbare beelden.

Info blijft hangen

Een van de grootste pluspunten is dat een infographic duidelijker overkomt op het publiek en beter blijft hangen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat we voor 80% onthouden wat we gezien hebben. Daar tegenover staat dat we maar 20% onthouden van de dingen die we gelezen hebben.

Attentiewaarde

(Bron: “Eyetracking the News” (2007)

De spanningsboog van je publiek is vandaag de dag vastgesteld op 8 seconden. dat is een vrij korte spanningsboog, vooral wanneer je wat informatie wilt uiteenzetten. Het publiek voelt zich  sneller aangetrokken tot de infographic dan tot normale tekst. De attentiewaarde van een infographic is vele malen hoger dan van een gangbare tekst. Het publiek is veel sneller geneigd de tekst te lezen in de infographic, zeker 87% van de mensen doet dit. Terwijl men bij een standaard tekst in 41% maar de gehele tekst leest.

En nu de vraag: Waarom zou ik een dure infographic laten maken? Ten eerste, infographics kunnen al tegen een zeer scherp tarief opgesteld worden. Daarnaast zitten er vele pluspunten aan het opmaken van een infographic.

Compact en volledig

Een infographic is zeer compact maar er kan wel veel info toegevoegd worden. De zender wordt in principe gedwongen om de info helder en kort te formuleren. Hierdoor is het misschien om veel tekst en cijfers te verwerken in een infographic. Door bijvoorbeeld grafieken te gebruiken wordt info op een geordende en compacte wijze weergegeven.

 

goedkoopste infographics 

Voor meer info :

By

About Author

about author