Een complete opleiding voor het halen van je heftruckcertificaat

Home / Een complete opleiding voor het halen van je heftruckcertificaat

De opleiding voor het halen van je heftruckcertificaat is bij Bax Verkeersopleidingen zeer divers. Als je bijvoorbeeld werkt in een magazijn, dan is het halen van je veiligheidscertificaat voor het besturen van een vorkheftruck een must. Hierbij wordt er ruim aandacht besteed aan zowel de theorie als de praktijk. Zo leer je op een veilige manier een heftruck te besturen onder verschillende omstandigheden. Zo kun je altijd veilig en schadevrij te werk gaan. De cursus wordt niet afgesloten met een examen, maar je krijgt een certificaat wanneer er voldoende kennis wordt getoond. Dit certificaat is 5 jaar geldig. 

De meest complete cursus voor het halen van je heftruckcertificaat

Je bent goed voorbereid als je besluit je heftruckcertificaat te halen bij Bax Verkeersopleidingen. Dit is namelijk een zeer complete cursus. Je weet dan hoe een heftruck technisch in elkaar zit en leer een heftruck besturen op een veilige manier onder verschillende omstandigheden. Ook leer je hoe je een heftruck moet controleren voordat je ermee aan het werk gaat. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Voor het praktijkgedeelte dienen de deelnemers veiligheidsschoenen te dragen, die zij zelf mee dienen te nemen. De cursus is compleet met een certificaat en wordt aangeboden inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch. Zo weet je zeker dat je veilig te werk kunt gaan!

De cursusinhoud wanneer je je heftruckcertificaat gaat halen

Wanneer je je heftruckcertificaat hebt gehaald bij Bax Verkeersopleidingen, ben je zeer compleet opgeleid. Je krijgt bijvoorbeeld les over de veiligheidseisen en wetgeving. Ook krijg je kennis over de verschillende geldende voorschriften. Vervolgens worden de technische specificaties van zowel de vorkheftruck als de reachtruck toegelicht. Natuurlijk leer je ook te rijden in een heftruck en weet je straks waar je op moet letten bij het parkeren. Ook op een professionele manier omgaan met de heftruck is een onderdeel van de cursus. In het theoriegedeelte van de cursus wordt behandeld hoe je veilig en efficiënt met de heftruck omgaat en krijg je inzicht in de risico’s van het rijden met de heftruck en de schade die eraan kan ontstaan. Ook weet je straks hoe je schade en ongevallen kunt voorkomen.

By

About Author

about author