Categorie: Media

Home / Categorie: Media

Linkzoekertjes

Er leven zo veel mensen op deze wereld, dat er altijd en overal wel iets gebeurt. Of een gebeurtenis nu groot of klein is, al onze levens worden gekenmerkt door verandering, iets dat voortkomt uit gebeurtenissen. Als er een grote gebeurtenis plaatsvindt in jouw leven, dan is het waarschijnlijk dat je dat wil delen met de mensen waar je om geeft. Wij mensen houden niet alles voor onszelf, wat het is juist heel fijn om dingen met elkaar te delen. Wij delen niet alleen gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld ontdekkingen en nieuwtjes. En hoe doen we dat dan? Veel kleine dingen worden mond tot mond doorverteld, zeker in kleine gemeenschappen of groepjes mensen is dat hoe het nieuws als een lopend vuurtje rondgaat. Maar tegenwoordig hebben we ook de krant, waarin wij kunnen lezen wat er allemaal in de wereld gebeurt. In de krant staan natuurlijk geen kleine dingen, maar juist dingen die voor veel mensen relevant zijn. Maar wat is dan een nadeel aan de krant en een voordeel aan mond tot mond het nieuws doorgeven? Dat is dat de krant geld kost natuurlijk! En ja, wij Belgen  staan natuurlijk wel bekend als gierige mensen. Hoe zorg je er dan toch voor dat je het belangrijke nieuws te horen krijgt, zonder dat je er direct voor hoeft te betalen? Door het nieuws te lezen op nieuwssites natuurlijk!

Als je op het internet kijkt, dan zie je als snel dat er echt heel erg veel nieuwssites beschikbaar zijn. Maar ja, je moet natuurlijk wel oppassen met nepnieuws. Als je het nieuws wil lezen, kan je maar beter nieuws lezen dat ook echt waar of echt gebeurd is. Wanneer je behoefte hebt aan snel en betrouwbaar nieuws belgie, kijk dan eens op de nieuwssite van redactie24! Dat is de perfecte plaats op gratis aan al je nieuwtjes te komen.

Voor meer info : https://www.redactie24.be/

By
Linkzoekertjes

In onze huidige maatschappij is iedereen gespecialiseerd, we hebben allemaal verschillende rollen op ons genomen. Zo ken je op de tennis alleen de rol van tennisser in je mede-tennissers, en je collega’s ken je alleen in de rol van mede-collega’s. Op deze manier wordt het steeds moeilijker om een persoon in zijn of haar geheel, in alle rollen te kennen. De samenleving is gefragmenteerd en gespecialiseerd, maar toch is er één ding dat ons mensen allemaal samenbrengt: de honger naar vermaak. Er zijn heel veel manieren waarop je jezelf kan vermaken, en voor de meeste mensen is dit dan ook iets anders. Toch is er één vorm van vermaak, die bijna onmogelijk is om te weerstaan, zo leuk is het: het volgen roddelnieuws.

Wie kent hem niet, de uitdrukking ‘zich als een olievlek verspreiden’, in ieder geval lijkt deze uitdrukking wel gemaakt voor roddelnieuws, het verspreid zich letterlijk net zo snel als een olievlek. Dit gebeurt op allerlei vlakken. Het gebeurt op micro niveau in sociale gemeenschappen, bijvoorbeeld buurten waar veel sociale cohesie is. Daar kletsen buren vaak gezellig met elkaar en zo worden ook de stukjes hete gossip aan elkaar door verteld. Ook op meso niveau verspreid vermakelijk nieuws zich als een vuurtje, bijvoorbeeld in gemeenschappen zoals kerken en scholen. Dit zijn plekken waar heel veel mensen bij elkaar komen en dan ontkom je er niet aan om af en toe wat roddels op te vangen en misschien wel zelf door te geven. Tot slot leven we nu natuurlijk wel in de 21e eeuw en deze eeuw wordt gekenmerkt door één bijzonder groot ding: het internet. Op macro niveau worden roddels ook verspreid, op het internet namelijk heb je alle gossip online. Online kan je veel meer mensen bereiken dan op welke manier dan ook. Zo wordt het meeste roddelnieuws dan ook doorgegeven.

Voor meer info : https://www.showbizz24.be/

By