Linkzoekertjes
Image default
Woning en Tuin

Schuifpui reparatie

Werkt uw schuifpui niet meer goed? Dat is dit het moment om deze te repareren. De zon begint weer te schijnen en niets is dan lekkerder dan binnen en buiten in elkaar over te laten lopen en lekker van u tuin of balkon te genieten.

Oorzaken van schade

Schade aan uw schuifpui kan een aantal oorzaken hebben. Een duidelijke oorzaak is bijvoorbeeld inbraak of poging tot inbraak. In deze gevallen is een reparatie van het hang- en sluitwerk nodig. Tip: schakel voor deze reparatie een specialist in die dit op de goede manier kan repareren.

Een defect aan de geleiders

Gaat uw schuifdeur niet meer soepel open en/of dicht? Dan is de kans groot dat de geleiders waarover deze heen en weer gaat gerepareerd moeten worden. Een kleine reparatie kunt u natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar denk hierbij wel aan uw recht op garantie! Tip: Geldt u garantie nog? Neem dan altijd contact op met het bedrijf dat de pui bij u heeft geïnstalleerd. Zij dienen dit dan voor u te repareren. 

Een lek in de beglazing

Een andere oorzaak van schade kan zijn dat u een lek in de beglazing heeft. Dit zal u merken doordat het glas aan de onderkant van de schuifpui zal gaan beslaan. In de meeste gevallen moet het glas vervangen worden. Dit is geen ingrijpende reparatie, maar moet wel zorgvuldig gebeuren. Aarzel dan ook niet om bij twijfel een specialist in te schakelen om dit voor u te laten repareren. Tip: Maak hierbij de afweging of de schuifpui zelf nog goed genoeg is om de nieuwe (en misschien zwaardere) beglazing te dragen. Is dit niet het geval, dan zullen de geleiders beschadigen en zullen er meer reparaties volgen.

Veel gestelde vragen en tips

Twijfelt u of u uw schuifpui moet laten vervangen of toch repareren? Vraag dan een specialist om advies, hij kan u de kosten voor het repareren en voor het aanschaffen van een nieuwe pui laten weten. Wilt u zelf de wielen van een aluminium schuifpui vervangen? Afhankelijk van het type schuifdeur kunt u deze reparatie zelf uitvoeren, mits u de juiste wielen kunt vinden. Hoe ouder uw schuifpui, hoe moeilijker dit zal zijn. Haal eerst de ruit eruit om het proces te vergemakkelijken. U kunt de ruit verwijderen door in het kader boven de schuifdeur het afsluitblokje of borstel (afhankelijk van het merk) eruit te halen. Plaats nooit uw vinger onder de deur! Mocht deze van de rail vallen dan krijgt u het gewicht van de deur op uw vinger! 

Voor meer info : http://www.schuifpui-expres.nl/reparatie-schuifpui/