Categorie: Woning en Tuin

Home / Categorie: Woning en Tuin

Als u onlangs een aankoop heeft gedaan bij een beddenwinkel in de regio Antwerpen, wilt u misschien ook een nieuwe inrichting van uw slaapkamer. Of misschien gaat u verhuizen en moet u een nieuwe slaapkamer inrichten. Moet u nog nieuwe spullen aanschaffen? Hiervoor kunt u naar verschillende beddenwinkels in de regio Antwerpen gaan. Over het inrichten zelf kunt u hier wat tips lezen. Als u nog meer informatie wilt, kunt u ook bij een matrassenwinkel in de provincie Antwerpen terecht. Bij Dormex, een matrassenwinkel in de provincie Antwerpen, kunt u advies vragen aan specialisten.

Een plan maken

Het is verstandig om een plan te maken voordat u de slaapkamer in gaat richten. Wilt u een nieuw bed aanschaffen bij een deskundige beddenwinkel in de provincie Antwerpen? Dan zit u goed bij Dormex! Het is ook een goed idee om van tevoren te bepalen welke afmetingen mogelijk zijn in uw slaapkamer. Als u gaat bepalen waar alles komt te staan, kunt u dit eventueel tekenen, op schaal. Zo krijgt u een beter idee van hoe het eruit moet komen te zien.

Laat deze expert weten welke soort slaapkamer u heeft

Als u een plan heeft, kunt u spullen gaan aanschaffen bij een deskundige beddenwinkel in de provincie Antwerpen. U kunt dan ook bepalen of bepaalde accessoires leuk passen bij uw interieur. Een plan maken is dus belangrijk. Het is moeilijk om voor u te bepalen welk bed bijvoorbeeld het best bij u past. Dit ligt ook aan het soort slaapkamer dat u heeft. Als u een kleine slaapkamer heeft, kunt u bijvoorbeeld voor een hoogslaper gaan. Zo heeft u meer ruimte. Bij een grote slaapkamer heeft u meer ruimte voor een dubbel bed. Ook zult u het bed waarschijnlijk eerder in het midden zetten dan bij een kleine slaapkamer. Welke inrichting voor u werkt, hangt dus van uw situatie af. Het is goed om u hierin te verdiepen. Ook kunt u terecht bij deze professionele matrassenwinkel in de provincie Antwerpen als u nog wat tips wilt.

By

Wil je er zeker van zijn dat jouw vastgoedzaken professioneel afgehandeld worden, of je nu jouw huis te koop gezet hebt in Berlaar of op zoek bent naar een nieuw appartement? Dan kun je uitstekend terecht bij Intra Muros, een professioneel vastgoedkantoor uit Berlaar met jarenlange ervaring. De deskundige vastgoedmakelaars beschikken over ruime kennis en expertise en kennen de vastgoedmarkt in regio Berlaar, Bevel, Duffel, Kessel of Lier op hun duimpje. Geniet van meer dan 25 jaar aan professionele ervaring en laat je bijstaan als je jouw huis in Berlaar te koop wilt zetten.

Meer dan alleen het verhuren en verkopen van huizen

Bij dit vastgoedkantoor in Berlaar kun je voor meer terecht dan alleen het te koop zetten van jouw huis. Deze experts verzorgen ook doelgerichte publiciteit in de juiste media en voeren voor jou graag een gratis en vakkundige schatting van het pand uit. Zo weet jij exact wat een goede vraagprijs is of ben je gerust dat je zeker niet te veel betaalt voor een woning. Deze vastgoedexpert beschikt bovendien over een zeer ruim klantenbestand van kandidaat-kopers en heeft verschillende eigendommen in de portefeuille zitten. Heb je nood aan wat hulp tijdens je huizenjacht? Dan helpen deze specialisten jou graag met zoeken.

Maak jouw wensen duidelijk

Krijg je graag wat professionele begeleiding tijdens jouw zoektocht naar een huis dat te koop staat in Berlaar? Dan staan de ervaren medewerkers van Intra Muros uit Berlaar voor jou klaar. De ervaren makelaars van dit vastgoedkantoor luisteren graag naar jouw wensen en eisen en zoeken samen met jou naar de ideale woning. Heb je nog specifieke vragen of wil je liever meteen een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op met deze specialisten of stuur een e-mail en wie weet vind je sneller dan je denkt een huis dat te koop staat in Berlaar.

https://www.muros.be/nl/

By

Heeft u een zwembad in uw tuin liggen, maar vindt u het jammer dat u hier niet het hele jaar door van kunt genieten? Of vertoeft u het liefst zo vaak mogelijk op uw terras of in uw tuin? De koudere mindermaanden steken hier jammer genoeg vaak een stokje voor. Met een moderne overkapping zijn deze problemen echter snel van de baan. Hiervoor schakelt u natuurlijk het best een echte professional in, zoals Laluna zwembadoverkappingen uit Herentals. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van een moderne overkapping over uw terras of zwembad. Zo kunt u heel het jaar door genieten van uw favoriete plekjes. Bovendien biedt een moderne overkapping heel wat interessante voordelen.

Interessante voordelen van een overkapping

Als u ervoor kiest om een moderne overkapping over uw zwembad te laten plaatsen, dan kunt u onder andere altijd een verfrissende duik nemen, ook in de winter. Daarbovenop houdt een overkapping ook vuil en bladeren uit het water. U hoeft uw zwembad dus veel minder vaak schoon te maken. Ook voor uw terras kan een moderne overkapping wonderen doen. Dankzij een vrijstaande overkapping kunt u altijd van de prachtige omgeving van uw tuin genieten. U hoeft ook niet meer naar binnen te vluchten bij het kleinste spatje regen, want onder uw afdak zit u lekker droog. Een ander voordeel is dat de warmte van de voorbije dagen nog even blijft hangen onder uw overkapping. U zit dus, ongeacht de weersvoorspelling, lekker warm.

Neem contact op met deze expert en geef uw wensen door

Bent u van plan om een moderne overkapping te laten plaatsen in uw tuin of over uw zwembad? Wacht dan niet langer en neem contact op met de enthousiaste medewerkers van Laluna zwembadoverkappingen uit Herentals. Hoe sneller u uw wensen en eisen doorgeeft, hoe sneller de experts uw moderne overkapping kunnen plaatsen. Heeft u nog specifieke vragen of opmerkingen? Neem dan telefonisch contact op met deze specialist of vul het contactformulier in. Welke plek u ook wilt laten overkappen, bij deze expert zit u goed!

https://www.zwembad-overkapping.com/

By

Welke TV meubel past bij uw woonkamer?

augustus 17, 2019 | Woning en Tuin | Geen reacties

Linkzoekertjes

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in uw woning. Het is immers de ruimte waar u samen met uw gasten gaat zitten. Bovendien is de kans groot dat u zelf ook veel tijd in de woonkamer doorbrengt. Het is immers de ruimte waar uw TV staat. Hecht u ook zoveel waarde aan het interieur van de woonkamer? Dan is het van belang dat u ook goed nadenkt over wat voor TV meubel u neemt. Hoe belangrijk dit meubelstuk is, wordt vaak onderschat. Het TV meubel is een van de belangrijkste meubelstukken in uw woonkamer, omdat het centraal staat. Als u televisie aan het kijken bent, is dit meubelstuk continu in zicht. Het is dan ook logisch dat dit meubelstuk veel invloed op de uitstraling van uw woonkamer heeft.

Bent u van plan om een nieuwe TV meubel aan te schaffen, maar weet u niet goed wat bij u past? In dit geval is het aan te raden om dit artikel door te lezen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van waar u op moet letten. Het kiezen van een passend meubelstuk wordt zo een stuk eenvoudiger.

Het materiaal

Om te beginnen is het belangrijk dat u een geschikt materiaal uitkiest. Een TV meubel van hout is bijvoorbeeld geen slecht idee. Hout past namelijk bij vrijwel iedere ruimte. Zolang u voor een kleur hout kiest die al vaker in uw interieur voorkomt, zit u altijd goed. Als u een kunststof TV meubel koopt, wordt het lastiger om een goede kleur te kiezen. Heeft u moeite met het kiezen van een kleur? Dan kunt u altijd een kleur kiezen die momenteel al in de inrichting gebruikt is. Op deze manier kunt u er namelijk zeker van zijn dat de kleuren niet met elkaar vloeken.

Het design

Welk TV meubel design het beste bij u past, is vooral een kwestie van smaak. Echter, dient u ook voldoende rekening te houden met uw huidige inrichting. Kies bijvoorbeeld geen hypermoderne vormen als u een ouderwetse inrichting heeft, tenzij dat u juist contrast wilt creëren natuurlijk. Beslis nooit te overhaast, maar ga eerst goed na wat voor mogelijkheden u allemaal heeft. Zo voorkomt u dat u een TV meubel koopt waar u snel weer op uitgekeken raakt.

Het kiezen van een geschikte aanbieder

Als u een TV meubel wilt kopen, is het verstandig om een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u niet te veel voor het meubelstuk betaalt en dat u een kwalitatief product koopt. Waar u op moet letten als u twee aanbieders met elkaar vergelijkt? Het beste kunt u naar de recensies van andere klanten kijken. Zo krijgt u namelijk het meest realistische beeld van de aanbieders. Indien u het TV meubel zo snel mogelijk wilt ontvangen, is het ook verstandig om de levertijden van de aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijgt u een volledig beeld van de verschillende aanbieders.

By
Linkzoekertjes

Helaas zijn niet alle boomchirurgen even betrouwbaar. Ongeveer 2% van de boomchirurgen die in te huren zijn zijn niet betrouwbaar. Dat houdt in dat 98% van de boomchirurgen wel betrouwbaar is en u die boomchirurgen met een gerust hart in kunt huren. Om te voorkomen dat u met een onbetrouwbare boomchirurg in aanraking komt en om ervoor te zorgen dat u niet in vervelende situaties verzeilt raakt hebben wij deze pagina geschreven. Hier op deze pagina geven wij u tips, adviezen en informatie over het vraagstuk op welke manier u een betrouwbare boomchirurg het beste kunt zoeken en waar u snel en eenvoudig in contact kunt komen met een betrouwbare boomchirurg.

Online heeft u de meeste kans op het vinden van een betrouwbare boomchirurg

Vrijwel alle boomchirurgen in Nederland zijn op het internet te vinden. Zo hebben de meeste boomchirurgen een website, zijn zij aangesloten bij review websites en maakt een groot gedeelte van de boomchirurgen gebruik van vergelijkingssites waarop zij hun diensten aanbieden. Kortom, online is de kans het meest groot dat u een boomchirurg vindt. Om terug te komen op de titel van dit stuk, namelijk waar u op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare boomchirurg dan zijn er verschillende zaken waar u op kunt letten. Zo is het belangrijk dat een boomchirurg goede recensies heeft. Veel opdrachtgevers die tegenwoordig een boomchirurg inhuren schrijven na het uitvoeren van de dienst een review over de boomchirurg. Die reviews komen u weer ten goede. Aan de hand van de reviews is namelijk goed af te lezen of een boomchirurg zijn afspraken is nagekomen en of de dienst naar alle tevredenheid is uitgevoerd.

Een slechte review betekent niet dat een boomchirurg niet betrouwbaar is

Wij willen graag benadrukken dat wanneer een boomchirurg een slechte review heeft ontvangen dit niet meteen hoeft te betekenen dat een boomchirurg niet betrouwbaar is. Zeker wanneer er tegenover die slechte review een goede review staat. Het kan immers gebeuren dat de verwachting van een klant voorafgaand aan de dienst niet strookt met het resultaat na de geleverde dienst. Dat kan allerlei redenen hebben en is niet altijd (in zijn geheel) op de boomchirurg af te schuiven.

Een betrouwbare boomchirurg zal altijd transparant zijn

Een belangrijk kenmerk van een betrouwbare boomchirurg is dat deze altijd transparant zal zijn. Voor ons houdt dat in dat wanneer u contact heeft met een boomchirurg de mails duidelijk beantwoord worden, u per telefoon netjes te woord gestaan wordt en dat wanneer u een prijsopgaaf of een offerte van een boomchirurg ontvangt deze altijd gespecificeerd is.

Een betrouwbare boomchirurg is soms aangesloten bij een keurmerk

Sommige boomchirurgen hebben zich verenigd en aangesloten bij een keurmerk. Zo’n keurmerk kan een extra graadmeter zijn om te bepalen of een boomchirurg betrouwbaar en professioneel is. We leggen de nadruk op het woord “kan” omdat een keurmerk nooit een garantie kan geven op de betrouwbaarheid van een boomchirurg. Wat zij wel doen is het regelmatig toetsen van boomchirurgen om te bepalen of zij zich aan de regels houden en of zij nog steeds aan de kwaliteitseisen voldoen die het keurmerk voorschrift.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl

By

Verhuisdekens en pakdekens voor bescherming van meubelen bij elke migratie.

Voor alle creatieve uitingen van wat je allemaal met dozen en verhuisdekens kan doen kijk dan eens bij verhuisboxen in Nederland, daar kun je alle adviezen krijgen voor een goede verhuizing met goedkope verhuisdozen verhuisdekens en noppenfolie, maar ook allerlei bezieling kan opdoen over wat je nog meer met kartonnen verhuisdozen kan doen.

Verhuisdekens en kartonnen verhuisdozen zoveel meer dan inpakmateriaal

Tenue en dekbedden kun je het beste in vooral voor bestemde kledingdozen-kledingboxen doen. Deze handige kledinghangkasten van karton hebben een ruimte om 40 kledingstukken op te hangen en onder in de kast is dan nog plaats voor dekbedden en kussens. Wel zo makkelijk met verhuizen dat al je kleding zo vanuit de ene kast in de andere kast gehangen kan worden zonder te verfrommelen of dat je al je kleren in een vuilniszak of koffer moet proppen. Een bijkomende handigheid is dat je de kartonnen kledingkast na de verhuizing makkelijk als extra hangkast kan gebruiken voor bijvoorbeeld je winter of zomer kleding.

Geweven verhuisdekens kun je ook heel passend gebruiken om artistiek aan de slag te gaan.

Vele creatievelingen schaffen een verhuisdeken aan voor het maken van hun eigen Ladak dekens, terras plaids, kussens, eigentijdse woondekens, tassen, gordijnen alles met een ECO-look. Voor u aan de slag gaat met de verhuisdekens is het aan te bevelen de verhuisdekens eerst op 30 of 40 graden uit te wassen (apart niet tezamen met kleding). Alle losse pluisjes zijn dan van de dekens af. Tevens is ‘de geur” die soms present is van productie dan verdwenen. De geweven dekens (met streep) worden veelal gebruikt als basisdeken voor de plaids en allerlei andere mode- of woonaccessoires. De strepen kunnen tegelijk de basis zijn voor “een rechte lijn” op de deken waar u met uw eigen scheppingsvermogen op verder kunt opbouwen.

Als je gaat emigreren kun je het beste gesloten verhuisdoos gebruiken zonder handvatten. Door de lange reis met bijvoorbeeld een container kan er door de handvatten veel stof en vuil in de doos komen.Bij verhuisboxen hebben ze speciale volume verhuisdozen of barreldozen. Perfekt voor emigreren en conatianer vervoer. Gebruik professionele verhuisdekens voor de bescherming van al je kostbare meubels. Verhuisdekens beschermen tegen krassen en butsen tijdens een verhuizing in een container of verhuiswagen.

Op internet zijn nog veel meer aanbieders van verhuisdekens en de prijsverschillen zijn dikwijls aanzienlijk.

Bij het uitzoeken van verhuisdekens is ook de maat van de verhuisdeken van belang. Het lijkt praktisch om allemaal dezelfde maat verhuisdeken te kopen voor een verhuizing, maar al snel loop je tegen b.v. het volume van schilderijen op of van meubilering. Het is daarom doordacht om voor een verhuizing eens goed te kijken hoe je al je spullen gaat verpakken en welke maat verhuisdeken je daarvoor wilt gaan gebruiken.

Iedereen kent wel de klassieke verhuisdekens om te migreren en om in te pakken.

Je kan verhuisdekens in veel verscheidene kwaliteiten en maten kopen er zijn veel aanbieders die ook nog eens gebruikte verhuisdekens aanbieden. Je kan verhuisdekens kopen bij een erkende verhuizer of je kan verhuisdekens kopen bij de bekende bouwmarkten als de Praxis en Gamma.

Verhuismaterialen zoals verhuisdekens zijn ook essentieel bij elke verhuizing

Om je ameublement goed te beschermen kun je het beste professionele verhuisdekens gebruiken. Deze zijn goed bruikbaar om net die hoekjes van je kostbare meubels te behouden als tijdens een verhuizing er toch toevallig tegen een dorpel op gelopen wordt. Tenslotte is een verplaatsing niet zonder risico dat alles heel en onbeschadigd overkomt. Er is vaak een keus uit gestikte verhuisdekens en geweven verhuisdekens De gestikte verhuisdekens zijn vaak goedkoper en zijn gemaakt uit gerecyceld katoen, terwijl de geweven verhuisdekens gemaakt zijn van geweven wol en duurzamer zijn

Je beschermt je meubels met verhuisdekens. Je kostbare items zoals borden en servies kun je het beste inpakken met noppenfolie. Noppenfolie isoleert en beschermt enorm goed. Noppenfolie ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is een echt stootkussen. Stoot je toch per ongeluk je borden tegen een ander voorwerp, dan zullen de luchtkussentjes van de noppenfolie dit opvangen en blijft je servies een geheel.

In de zomermaanden gaan scholen vaak schoonmaken of verkassen en moeten de computers en schoolartikelen bewaard worden. Verhuisboxen heeft ideale barreldozen en verhuisdekens voor deze verhuizingen. Barreldozen zijn 3 keer groter dan een standaard verhuisdoos en dikwijls een literinhoud van meer dan 125 liter. Onze extra lange weven verhuisdekens en gestikte verhuisdekens zijn ideaal om ook grote bureau’s te afschermen. De barreldozen zijn deale dozen  om alle grote spullen te verpakken om te verhuizen of op te slaan. Deze barrelverhuisdozen en verhuisdekens zijn niet alleen goed voor de het bewaren, maar ook voor container transport en emigratie.

Ook zijn de dozen ideaal voor het verzenden van olijfolie, graviera schapenkaas, honing, balsamico zoals ze bij House of Crete doen.

Onze Belgische klanten kunnen veel informatie vinden over verhuisdozen, verhuisdekens en noppenfolie op Verhuisboxen.be.

 

Andreas van Beek

Voor meer info : http://www.verhuisboxen.nl/shop/verhuisdekens-2.html?open&lang=nl

By

Verhuisdozen niet alleen om te migreren maar ook om mee te bouwen en kartonnen doos zozeer meer dan slechts een doos!!!

Verhuisdozen om te verhuizen maar ook om mee te bouwen en kartonnen verhuisdoos zoveel meer dan uitsluitend een doos!!!

Tenue en dekbedden kun je het beste in exclusief voor bestemde kledingdozenkledingboxen doen. Deze handige kledinghangkasten van karton hebben een ruimte om 40 kledingstukken op te hangen en onder in de kast is dan nog plaats voor dekbedden en kussens. Wel zo makkelijk met verhuizen dat al je kleding zo vanuit de ene kast in de andere kast gehangen kan worden zonder te verfrommelen of dat je al je kleren in een vuilniszak of koffer moet proppen. Een bijkomende foef is dat je de kartonnen kledingkast na de verhuizing eenvoudig als extra hangkast kan gebruiken voor bijvoorbeeld je winter of zomer kleding.

Boeken en servies kun je beter in wat kleinere handzame kartonnen dozen pakken als in grote dozen. Buiten dat de doos dan niet meer te tillen is zal ook het karton het niet houden.

Kartonnen verhuisdozen kun je ook heel goed gebruiken om enorme bouwsels te maken.

Bijvoorbeeld een doolhof van kartonnen dozen of een kasteel. Ben je heel creatief dan kun je het karton van gebruikte verhuisdozen ook gebruiken om bijvoorbeeld een zelfportret te maken of een lamp, stoel, fiets. In feite kun je het niet zo gek uitdenken maar met kartonnen verhuisdozen kun je werkelijk alles maken als je je fantasie laat gaan. Karton is een heel doorzichtig natuurproduct en daardoor zeer duurzaam en heel praktisch in hergebruik. Kartonnen dozen zijn niet meer weg te denken in verhuizingen, maar ook in bergruimte, transport en verpakken wordt veel karton gebruikt.

Op het web zijn nog veel meer aanbieders van kartonnen verhuisdoos en de prijsverschillen zijn meermaals aanzienlijk.

Bij het selecteren van verhuisdozen is ook de maat van de kartonnen doos van belang. Het lijkt praktisch om allemaal dezelfde maat doos te kopen voor een verhuizing, maar al snel loop je tegen b.v. het volume van schilderijen op of van kleding en dekbedden. Het is daarom verstandig om voor een verhuizing eens goed te kijken hoe je al je spullen gaat verpakken en welke maat dozen je daarvoor wilt gaan gebruiken.

Voor alle creatieve uitingen van wat je allemaal met karton kan doen kijk dan eens bij verhuisboxen in Nederland, daar kun je alle adviezen krijgen voor een goede migratie met goedkope verhuisdozen, maar ook allerlei bezieling kan opdoen over wat je nog meer met kartonnen verhuisdozen kan doen.

Je kostbare items zoals borden en servies kun je het beste inpakken met noppenfolie. Noppenfolie isoleert en beschermt enorm goed. Noppenfolie ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is een echt stootkussen. Stoot je toch per ongeluk je borden tegen een ander voorwerp, dan zullen de luchtkussentjes van de noppenfolie dit opvangen en blijft je servies een geheel.

Verhuismaterialen zijn ook essentieel bij elke verhuizing

Om je meubelen goed te beschermen kun je het beste professionele verhuisdozen gebruiken. Deze zijn goed bruikbaar om net die hoekjes van je kostbare meubels te behouden als tijdens een verhuizing er toch toevallig tegen een dorpel op gelopen wordt. Tenslotte is een verplaatsing niet zonder risico dat alles heel en onbeschadigd overkomt.  

In de zomermaanden gaan scholen vaak uitruimen of verhuizen en moeten de computers en schoolartikelen opgeslagen worden. Verhuisboxen heeft ideale barreldozen voor deze verhuizingen. Barreldozen zijn 3 keer groter dan een standaard verhuisdoos en dikwijls een literinhoud van meer dan 125 liter. Ideale doos  om alle grote spullen te verpakken om te verhuizen of op te slaan. Deze barrelverhuisdozen zijn niet alleen goed voor de opslag, maar ook voor container transport en emigratie.

Als je gaat emigreren kun je het beste gesloten verhuisdozen gebruiken zonder handvatten. Door de lange reis met bijvoorbeeld een container kan er door de handvatten veel stof en vuil in de doos komen.Bij verhuisboxen hebben ze speciale volume verhuisdozen of barreldozen. Perfekt voor emigreren en conatianer vervoer. Gebruik professionele verhuisdekens voor de bescherming van al je kostbare meubels. Verhuisdekens beschermen tegen krassen en butsen tijdens een verhuizing.

Iedereen kent wel de kartonnen verhuisdoos om te migreren en om in te pakken.

Je kan kartonnen verhuisdozen in veel gevarieerde kwaliteiten en maten verkrijgen er zijn veel aanbieders die ook nog eens gebruikte verhuisdozen aanbieden je kan verhuisdoos kopen bij een erkende verhuizer of je kan kartonnen verhuisdozen kopen bij de bekende bouwmarkten als de Praxis en Gamma.

 

Ook zijn de dozen ideaal voor het verzenden van olijfolie, graviera schapenkaas, honing, balsamico zoals ze bij House of Crete doen.

Onze Belgische klanten kunnen veel informatie vinden over verhuisdozen, verhuisdekens en noppenfolie op Verhuisboxen.be.

Andreas van Beek

Voor meer info : http://www.verhuisboxen.nl/verhuisdozen.html

By

Schuifpui reparatie

mei 15, 2013 | Woning en Tuin | Geen reacties

Linkzoekertjes

Werkt uw schuifpui niet meer goed? Dat is dit het moment om deze te repareren. De zon begint weer te schijnen en niets is dan lekkerder dan binnen en buiten in elkaar over te laten lopen en lekker van u tuin of balkon te genieten.

Oorzaken van schade

Schade aan uw schuifpui kan een aantal oorzaken hebben. Een duidelijke oorzaak is bijvoorbeeld inbraak of poging tot inbraak. In deze gevallen is een reparatie van het hang- en sluitwerk nodig. Tip: schakel voor deze reparatie een specialist in die dit op de goede manier kan repareren.

Een defect aan de geleiders

Gaat uw schuifdeur niet meer soepel open en/of dicht? Dan is de kans groot dat de geleiders waarover deze heen en weer gaat gerepareerd moeten worden. Een kleine reparatie kunt u natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar denk hierbij wel aan uw recht op garantie! Tip: Geldt u garantie nog? Neem dan altijd contact op met het bedrijf dat de pui bij u heeft geïnstalleerd. Zij dienen dit dan voor u te repareren. 

Een lek in de beglazing

Een andere oorzaak van schade kan zijn dat u een lek in de beglazing heeft. Dit zal u merken doordat het glas aan de onderkant van de schuifpui zal gaan beslaan. In de meeste gevallen moet het glas vervangen worden. Dit is geen ingrijpende reparatie, maar moet wel zorgvuldig gebeuren. Aarzel dan ook niet om bij twijfel een specialist in te schakelen om dit voor u te laten repareren. Tip: Maak hierbij de afweging of de schuifpui zelf nog goed genoeg is om de nieuwe (en misschien zwaardere) beglazing te dragen. Is dit niet het geval, dan zullen de geleiders beschadigen en zullen er meer reparaties volgen.

Veel gestelde vragen en tips

Twijfelt u of u uw schuifpui moet laten vervangen of toch repareren? Vraag dan een specialist om advies, hij kan u de kosten voor het repareren en voor het aanschaffen van een nieuwe pui laten weten. Wilt u zelf de wielen van een aluminium schuifpui vervangen? Afhankelijk van het type schuifdeur kunt u deze reparatie zelf uitvoeren, mits u de juiste wielen kunt vinden. Hoe ouder uw schuifpui, hoe moeilijker dit zal zijn. Haal eerst de ruit eruit om het proces te vergemakkelijken. U kunt de ruit verwijderen door in het kader boven de schuifdeur het afsluitblokje of borstel (afhankelijk van het merk) eruit te halen. Plaats nooit uw vinger onder de deur! Mocht deze van de rail vallen dan krijgt u het gewicht van de deur op uw vinger! 

Voor meer info : http://www.schuifpui-expres.nl/reparatie-schuifpui/

By

Bubbelend of stinkend riool?

mei 8, 2013 | Woning en Tuin | Geen reacties

Linkzoekertjes

Heeft uw problemen met het riool? Bubbelt het of ruikt u de stank van een rioollucht? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Riolering direct legt uit wat u hieraan kunt doen.

Ontluchten

Het riool werkt als volgt; zodra er water in komt, moet er lucht uit. Andersom geldt het ook; gaat er water uit het riool, dan moet er lucht in. Dit proces gaat soms gepaard met een rioollucht, de stank die u soms in huis of ook wel eens op straat ruikt. Als het bijvoorbeeld flink heeft geregend, dan moet er dus lucht uit het riool. De lucht uit uw eigen afvoer verlaat het riool via een open rioolpijp die door uw dak naar buiten steekt. Houd wel rekening met het volgende! Plaats bij de open pijp nooit een ventilatierooster of dakraam, op die manier zal de stank namelijk als nog uw woning binnenkomen, en daar zit niemand op te wachten!    

Problemen met het riool

Ontbreekt bij uw woning een ontluchtingspijp? Dit zou de oorzaak kunnen zijn van rioollucht in uw huis of een bubbelende afvoer. Is uw afvoer niet verstopt maar hoort u wel gebubbel? Dan duidt dit op een ontluchtingsprobleem. Komt u er zelf niet uit, schakel dan een specialist in om de bubbelende afvoer of het stank probleem voor u op te lossen. Ruikt u een rioollucht bij uw dakkapel of dakraam? Dan kan het zijn dat de ontluchtingspijp niet op de juiste plek is aangebracht. Soms kan, als het regent, bij een oudere woning de rioollucht ook uit de regenpijp komen. Raadpleeg in beide gevallen een rioolspecialist of installateur om uw probleem vakkundig en snel op te lossen. Heeft u stank problemen sinds er bij u in de straat aan het openbaar riool is gewerkt? Dit kan met elkaar te maken hebben. Neem in dit geval contact op met de gemeente om tot een passende oplossing te komen. Een rioollucht in uw huis is iets wat u natuurlijk zo snel mogelijk verholpen wilt hebben.

Stank problemen na vakantie?

Komt u na vakantie thuis in een woning dat ruikt naar riool? Dit heeft dan te maken met het feit dat al het water in zwaanshals verdampt is, zodat de afvoer in open verbinding staat met de lucht in huis. Dit komt vaak voor na vakantie, of als de wc en gootsteen om andere redenen langere tijd niet gebruikt zijn. Dit kunt u eenvoudig oplossen door wat water in de gootsteen of putjes te gieten. De stank zal dan snel verdwijnen.

Voor meer info : http://www.riolering-direct.nl/bubbelend-stinkend-riool/

By

Bouwvergunning

mei 1, 2013 | Woning en Tuin | Geen reacties

Linkzoekertjes

Een bouwvergunning (ook wel omgevingsvergunning genoemd) moet u aanvragen bij de gemeente, tegenwoordig kan dit zelfs online! De gemeente zal uw bouwplan toetsen aan de diverse voorschriften en zal vervolgens besluiten wel of niet de vergunning te verlenen.

Bouwvergunning is uw verantwoording

Laat u een huis bouwen of renoveren en heeft u hiervoor een aannemer en/of architect in de arm genomen dan is het gebruikelijk dat één van deze partijen de bouwvergunning voor u aanvraagt, maar u blijft zelf echter wel altijd verantwoordelijk voor alle zaken rondom de bouw zelf. Bespreek daarom altijd het aanvragen van een bouwvergunning met uw architect en/of aannemer zodat hierover geen misverstanden ontstaan.

Waar moeten uw bouwplannen aan voldoen?

De gemeente toetst uw bouwplannen aan een aantal zaken waaronder de voorschriften van het Bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening, het bestemmingsplan, de welstandsnota en de constructieve veiligheidseisen van het Bouwbesluit. Indien uw bouwplannen voldoen aan deze voorschriften is de gemeente verplicht u een bouwvergunning te verlenen.

Als uw bouwvergunning wordt afgewezen

Wordt uw bouwgunning niet verleend, dan kunt u hiertegen binnen zes weken bezwaar maken. Wordt dit niet gehonoreerd dan kunt u nog twee dingen doen; binnen zes weken beroep aantekenen bij de bestuursrechter en als dit niet positief voor u uitpakt kunt u nog in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Belangrijk is wel dat u zich voordat u aan deze juridische procedures begint, u goed laat informeren over de risico’s en kosten die het procederen met zich mee brengt. En ook niet onbelangrijk, wat zijn uw kansen?!

Informeer uw buren

Plant u een verbouwing of renovatie van bijvoorbeeld uw kozijnen, dan is het raadzaam om uw buren hierover te informeren. Mochten zij namelijk problemen hebben met uw plannen, dan is het voor beide partijen beter dat u hier vóór de bouw achter komt dan in een latere fase. U kunt in dit stadium nog proberen tot een oplossing te komen die beide partijen tevreden stemt. Uw buren hebben namelijk de mogelijkheid om bezwaar in te dienen bij de gemeente tegen uw bouwplannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overlast voor hen in de vorm van extra schaduw, stank of trillingen. Als uw bouwplannen voldoen aan de voorschriften van de gemeente, zullen de bezwaren van uw buren de toekenning van de bouwvergunning niet tegengaan. Zijn uw bouwplannen echter in strijd met bijvoorbeeld het bestemmingsplan van de gemeente, dan zullen bovengenoemde bezwaren wel meegewogen worden.   

Voor meer info : http://www.renovatie-nu.nl/bouwvergunning/

By