Linkzoekertjes
Image default
Bedrijven

Zorgeloos verhuizen

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders zo’n zeven keer verhuizen in hun leven. Maar liefst negentig procent van de verhuizingen nemen mensen zelf voor hun rekening. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisfirma. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisfirma met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Het op de juiste manier inpakken zorgt er voor dat alles goed gepositioneerd kan worden en uw inboedel niet beschadigt raak tijdens de rit. Een verhuisfirma kan in één keer vaak uw hele inboedel naar de locatie verhuizen.

Wat zijn de tarieven?

Het is niet aan te raden om het inpakken van uw inboedel door een verhuisfirma te laten doen als u kosten wilt besparen. Dit is vaak een duur onderdeel. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen ongeveer rond de duizend euro. Dit is wanneer u een deel van het werk zelf doet. Het is daarom belangrijk om meerdere offertes aan te vragen zodat u weer waar u goedkoper uit bent. Niet alle verhuisfirma’s hebben vergelijkbare prijzen. Soms kan het enkele honderden euro’s schelen. In het geval u wilt besparen is vergelijken dus erg belangrijk. Online zijn er meerdere websites waar u de mogelijkheid heeft om achter de kosten te komen. Met een enkele aanvraag kunt u vrijblijvend meerdere offertes ontvangen.

Ben ik verzekerd?

Het is vaak niet voldoende om alleen inboedel verzekering te hebben als u wilt dat uw in inboedel onderweg ook verzekert is. De reden hiervoor is dat uw inboedel alleen vezekerd is binnen uw woonadres. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Mocht het zijn dat u een verhuisfirma inschakelt dan nemen zij de verantwoordelijkheid voor uw inboedel en bent u verzekerd. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuizen-wijzer.be/

Gerelateerde artikelen

Zelfverzekerdheid voor vrouwen

Veilig en verantwoord investeren in vastgoed

Met een Stackdoor beveiligt u eenvoudig uw bedrijfspand