Linkzoekertjes
Image default
Sport

Het perfecte gebit

Tegenwoordig loopt bijna elk kind er op een gegeven moment mee rond; een beugel. Buitenboordbeugel, blokbeugel of slotjes, iedereen heeft het wel eens ervaren. Want een perfect gebit is tegenwoordig van onschatbare waarde. 

 

Het huidige modebeeld vereist namelijk perfectie. Waar een aantal jaar geleden een spleetje tussen je tanden geweldig was, moet nu alles naar schoonheidsniveau 0 worden teruggebracht. Zo moeten de wenkbrauwen tot in de perfectie geëpileerd worden. Geen los haartje mag meer te bespotten zijn. Elke oneffenheid in de huid moet bedekt worden met concealer en voor een egaal effect is een zachte foundation de sleutel. En in dit perfect plaatje, is geen ruimte voor imperfecte tanden.  

 

Echter is in realiteit niemand vrij van imperfecties. Iedereen heeft wel iets. Echter is door de komst van de orthodontist wel wat te doen aan een imperfect gebit. Want tanden blijken erg makkelijk te bewerken. 

 

De eerste optie voor iemand met tanden die niet perfect staan, is de orthodontist. Die kan deze tanden, vooral als degene in de groei is, op de juiste plaats zetten en houden. Vandaar ook dat veel jongeren rondlopen met zo’n beugel, die de orthodontist geplaatst heeft. 

 

De tweede optie is perfect als je een of meerdere tanden mist. Je kan dan naar een implantoloog gaan, die voor jou een nieuw tand plaatst, die net lijkt op jouw eigen tand. Hierdoor hoef je niet rond te lopen met een gat in je gebit, of met een brug van de tandarts die constant losschiet. 

 

Ten slotte is er nog de optie om het gebit te bleken. Hierdoor zien de tanden er een stuk witter en hierdoor perfecter uit. Kijk echter wel uit: te witte tanden worden juist weer niet als mooi gezien. Zorg dus altijd dat je tanden wel een natuurlijk witte kleur houden en dus niet hagelwit worden.


Voor meer info :