Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Een koelkast repareren in een paar simpele stappen

De koelkast is misschien wel het belangrijkste apparaat in de keuken. Met een koelkast houd je voedingsmiddelen langer goed door ze te koelen. Het is dan ook erg vervelend als een koelkast plots stopt met werken. Zeker aangezien het een vrij kostbaar apparaat is en niet iedereen het budget heeft om direct een nieuwe koelkast aan te schaffen. Gelukkig kan je een kapotte koelkast vaak zelf repareren. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Een koelkast die niet meer koelt
Merk je dat de producten in de koelkast niet meer koel aanvoelen? Dan kan het zijn dat de koelkast niet meer goed functioneert. Als de koelkast over een elektronische thermostaat beschikt kan je de temperatuur op de display controleren. Als de elektrische of handmatige thermostaat kapot blijkt, kan je deze vaak vrij eenvoudig vervangen. Een vervangende thermostaat en andere koelkast onderdelen koop je bij Fixpart.be

Vriezer is niet koud
Een ander veelvoorkomend probleem is een vriezer die niet vriest. Hierdoor kunnen producten bederven, dus het is belangrijk om het vrieselement snel te repareren. Een reparatie is niet altijd noodzakelijk. Soms kan het zijn dat een koelkast op een te koude plek staat. Hierdoor hoeft de motor nauwelijks hard te werken om de koelkast koel te houden en dit heeft ook gevolgen voor het vriesgedeelte. Het kan dus helpen om de koelkast naar een warmere plek te verplaatsen. 

De koelkast maakt een brommend geluid
Maakt de koelkast continu een soort brommend geluid? Dan kan het zijn dat de koelvloeistof moet worden bijgevuld. Dit kan je gewoon zelf doen. Mocht het brommende geluid na het bijvullen weer terugkeren, dan heb je mogelijk te maken met een lek. Laat dit lek zo spoedig mogelijk repareren door een monteur. 

https://fixpart.be/nl

Gerelateerde artikelen

Administratief medewerker

Babyvoetjes zijn zeer kwetsbaar!

Wie kiest voor K-design kleding, kiest voor kwaliteit en design in één