Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Kinderkamers: praktische ontwerpideeën, van opbergen tot inrichting

Kinderkamers: praktische ontwerpideeën, van opbergen tot inrichting

Kinderkamers zijn de schattigste. Van de plek waar mijn dochter knuffelde met haar dierenspeelgoed tot de plek waar ze logeerde bij vriendjes (met heel weinig slaap), het is de kamer met enkele van mijn dierbaarste herinneringen aan haar kindertijd. En ik vond het heerlijk om haar kamer steeds opnieuw in te richten. Kinderkamers zijn waar het decoreren echt begint.
Ik ben dol op het inrichten van kinderkamers. De kleuren, de patronen, de tipi-tenten… de overdaad aan lieflijkheid die daarop volgt, is een en al vrolijkheid. Heb je die bedden met glijbanen gezien, of stapelbedden in de vorm van helikopters, of kinderbed met lade

Het inrichten van een ruimte voor je kinderen is net zo leuk voor jou als voor de kinderen als het klaar is, en het is echt een kans om wat felle kleuren, leuke prints en holwaardige accessoires in je slaapkamer te introduceren.

Stijlvolle ontwerpen voor de kamers van je kleintjes

Opbergruimte onder het bed

Voor kinderen zijn slaapkamers niet alleen om in te slapen. Laten we eerlijk zijn: ze zijn ook een plek om veel rommel te maken. Kinderkamers zijn meestal ook niet gezegend met veel opbergruimte. We moeten dus slim zijn met waar we hun spullen opbergen. Een van de beste plaatsen is onder het bed. De kinderbed met lade is hier de perfecte oplossing. Ruimte onder de matras is een plek voor alles, van speelgoed tot lakens, en biedt voldoende ruimte voor allerlei spullen.

Kinderkamers: opbergruimte aan de muren

Oké, we hebben het over het bed gehad, maar laten we de muren niet vergeten. Een geweldige bron van plaatsen om dingen op te bergen, zoals planken, maar ook dozen, boekenkasten en haken. Toen mijn kleine meid een baby was, hing ik bijvoorbeeld manden met haken boven haar aankleedkussen, gevuld met luiers en doekjes voor het gemak.
Maak een opbergchecklist. Dit zal je helpen weloverwogen beslissingen te nemen over wat je moet bewaren en weggooien, en te bepalen wat je nodig hebt. Is wat vrijstaande opbergruimte, zoals lades en legplanken, voldoende? Of zouden inbouwkasten beter werken in de ruimte, voor zowel kleding als speelgoed? Waarom maak je de opbergruimte niet leuk om naar te kijken? Dit kan de kleintjes aanmoedigen om dingen op te bergen (hoewel we niet weten hoe waarschijnlijk dit is).

Bureau

Voor de slaapkamers van oudere kinderen: wordt er momenteel thuis lesgegeven en huiswerk gemaakt naast je werk aan de eetkamertafel of het kookeiland? Zelfs als de kamer van je kleintje klein is, zijn er manieren om een bureauhoek in hun ruimte te creëren. Van een hoog bed, met een tafel eronder, tot een verschuifbaar bureau. Of waarom geen bureau dat tegen de muur kan worden opgeklapt?

Zorg voor verduistering

Je kinderen in slaap krijgen kan al een uitdaging op zich zijn, maar ze de hele nacht in slaap houden blijkt vaak nog moeilijker. Het kan echter gemakkelijker worden gemaakt door simpelweg je raambekleding te vernieuwen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat hun kamer donker genoeg is. Dit is vooral belangrijk voor vroege nachten en lichte zomeravonden, wanneer het zelfs voor volwassenen moeilijk kan zijn om het hooi in te duiken. Ga voor verduisterende rolgordijnen en draadloze ontwerpen die het veiligst zijn voor kinderkamers, die verkrijgbaar zijn bij de Perfecthomeshop. Als ze groter worden, kun je kiezen voor een ontwerp met snoer.

Kinderkamers: Nachtlampjes

Een nachtlampje is heel geruststellend voor kinderen wanneer ze zich naar bed begeven. Het verlicht de weg als ze op enig moment moeten opstaan. Als ze ouder worden en het huiswerk zich begint op te stapelen, kunt u overwegen gerichte werkverlichting en tafellampen in de slaapkamers van uw kinderen te plaatsen. Deze zorgen voor sfeer als ze met vrienden rondhangen of gezellig samen zijn. Om de tafel van de nachtlampjes compleet te maken is een spiegel goud gekleurd de beste oplossing.

Richt de kinderkamer slim in

Als je je kleintje zou vragen wat ze willen, is de kans groot dat hun antwoord wekelijks zou veranderen – en waarom niet? Er is immers zo veel dat hun aandacht trekt. Maar als het om hun kamer gaat, is het het beste om de nieuwste dingen waar je kleintje van houdt te integreren op een manier die gemakkelijk kan worden veranderd.

Ja, een volledig roze prinsessendroomland wordt nu misschien goed ontvangen, maar denk eraan hoe snel je kinderen zullen veranderen, en kijk naar de toekomst. Wat os magnifieker dan een spiegel goud rand? 

Denk aan de indeling

Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, moet je goed nadenken over hoe je kind de ruimte gaat gebruiken. Is dit vooral de plek waar ze slapen en hun kleren opbergen, of wordt het ook gebruikt als speelkamer of werkruimte? Dit zal echt van invloed zijn op de grootte van het meubilair en de hoeveelheid opbergruimte die je in het schema opneemt.

Wees niet bang voor kleur

Ik weet dat ik eerder zei dat je neutrale kleuren moest kiezen voor de muur en de grote voorwerpen, maar dat betekent niet dat je je elders moet inhouden. Dit is de ruimte van je kind en met gemak een van de leukste kamers om in te richten, dus een gezonde dosis felheid kan geen kwaad. De klassiekers zijn natuurlijk roze en blauw, maar waarom probeer je niet eens iets anders zoals groen, oranje of geel?

Of wat u maar wilt en waar uw kind zin in heeft. Verf ook de deur en spiegel goud – die kan gemakkelijk worden overgeschilderd als de smaak verandert, maar voegt zeker een leuk accent toe. Als je graag wat meer schilderwerk wilt doen, kun je ook meubels kiezen die opnieuw geverfd kunnen worden, zodat je ze kunt bijwerken als dat nodig is.

Betrek je kind erbij

Deze is kort maar krachtig: als het om kinderkamers gaat, moet u uw kinderen, tenzij ze nog heel klein zijn, niet met de verandering opzadelen. Betrek ze liever bij het ontwerpproces. Dat betekent niet dat ze alles moeten kiezen, of dat je geen nee mag zeggen, maar vooral gevoelige kinderen kunnen niet zo goed tegen plotselinge, grote veranderingen. Laat ze bijvoorbeeld kleuren of decoraties kiezen, of vraag ze gewoon wat ze nu echt mooi vinden. Zo wordt het inrichten van de kamer leuk voor jullie allebei en is iedereen tevreden.

Kortom, het ontwerpen van kinderkamers moet een gezamenlijke inspanning zijn. Goed, al dit gepraat over bedden maakt me slaperig, ga nu naar de Perfecthomeshop voor een compleet nieuw kamer voor uw kind.

kinderbed met lade