Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Waar let je op bij het kopen van een hottub?

Een hottub kopen is natuurlijk een mooi moment, maar ook iets waar wel wat dingetjes bij komen kijken. In Nederland en in de rest van Europa zitten meerdere aanbieders van hottubs, met hierbij redelijk wat verschil in aanbod. Zo heb je bedrijven die alleen standaard modellen verkopen, of juist alleen maar handgemaakte hottubs. Ook zijn er bedrijven die alleen houten varianten verkopen, anderen verkopen meerdere materialen. Bij Welvaere koop jij alle soorten hottubs. Lees hieronder waar je dan nog rekening mee moet houden!

Een op maat gemaakte of een standaard model

Deze keuze hangt van twee factoren af. De eerste is jouw voorkeur, en de tweede zijn jouw mogelijkheden. Wanneer je tevreden bent met een standaard model en deze past in je tuin is dat natuurlijk fantastisch. Je hebt er verder weinig werk aan en ze kunnen snel worden geleverd. Wanneer je iets uniekers wilt of afwijkende maten wenst, dan is een op maat gemaakte optie beter voor jou. 

De grootte van de hottub

Een hottub kun je in allerlei soorten en maten kopen. Er zijn hottubs te koop waar je met twee man in kunt zitten, maar ook hottubs waar je met maar liefst 12 personen in kan. En op maat gemaakte hottub kan nog wel meer mensen kwijt. Bedenk dus vooraf goed voor hoeveel personen jij jouw hottub wil laten maken.

Het materiaal

Het materiaal van de hottub is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een houten hottub is een klassieker, maar deze vraagt veel onderhoud en gaat iets minder lang mee dan andere materialen. Bovendien gaat een houten variant eerder lekken. Wil je die klassieke uitstraling maar ook de klassieke look? Ga dan voor een houtlook variant van ander materiaal.

De kachel

Bij een hottub kun je kiezen uit een interne of externe kachel. De interne kachel heeft als voordeel dat de gehele hottub minder ruimte in beslag zal nemen. Het nadeel is dat er minder zitruimte overblijft. Bovendien vinden veel mensen het fijner als het water extern wordt warm gemaakt. Externe hottubs zorgen er dus voor dat er meer zitplaats in de hottub overblijft, maar hebben als nadeel dat de gehele hottub meer ruimte in beslag zal nemen. De kwaliteit van de kachel bepaalt hoe snel het water warm is, dus ook dat is iets om rekening mee te houden. 

https://welvaere.be/