Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je allemaal op letten als je aan het kijken bent naar een nieuwe televisie? Een goede tip

Geen enkele tv-koopgids zou compleet zijn zonder een discussie over de resolutie. Al vele jaren is de 1920 x 1080 resolutie, ook wel full HD genoemd, de standaard, en is nog steeds de meest voorkomende resolutie in TV’s over de hele wereld. De TV-fabrikanten schakelen echter snel over op Ultra HD-toestellen (ook wel 4K genoemd). Deze 4K modellen hebben vier keer zoveel pixels als de huidige HDTV schermen. We hebben het over 2.160 horizontale lijnen, oftewel 3840 x 2160 pixels.

Grootste voordeel van een nieuwe 4K televisie

Het grootste voordeel van 4K TV’s is dat kleine objecten op het scherm meer detail hebben, inclusief scherpere tekst. Over het algemeen lijken de beelden rijker en levensechter dan op een HDTV, maar de voordelen kunnen subtiel zijn. Het scherpere beeld heeft ook het voordeel dat u het scherm comfortabeler kunt bekijken op een kortere afstand, waardoor grotere TV’s comfortabeler zijn om te bekijken in een huis van normale grootte.

Ultra HD Video is echt een kunst voor het oog

Ultra HD-video ziet er geweldig uit, en het wordt makkelijker te vinden. Verschillende streaming-diensten, zoals Netflix, Amazon Video en zelfs YouTube zijn begonnen met het aanbieden van 4K-content, waardoor slimme TV’s en streamingsticks uw beste inzet zijn voor het gemakkelijk vinden van 4K-films en -shows. Hoewel ultra HD Blu-ray-discs steeds vaker worden gebruikt, zijn ze nog steeds minder gebruikelijk dan standaard 1080p. We raden je ook aan om te kijken naar een verzekering vergelijken om geld te besparen.

Live televisie is echt helemaal top

Live TV heeft 4K nog niet volledig omarmd, maar DirectTV, Dish Network en Comcast Xfinity zijn allemaal begonnen met het aanbieden van 4K-films. Hoewel Ultra HD-sets bestaande HD-content kunnen upscalen, kunnen de resultaten worden gemengd en zien ze er niet zo scherp uit als de originele 4K-programmering.

http://www.kirschner3d.nl/een-televisie-kopen-kan-behoorlijk-lastig-zijn-maar-er-zijn-genoeg-tips-om-deze-keuze-een-stuk-makkelijker-te-maken/