Linkzoekertjes
Image default
Architectuur

Hoe ziet de werkplek van de meeste architecten er uit? En welke tips kunnen studenten meenemen?

De verscheidenheid aan rollen betekent dat er ook een verscheidenheid aan werkplekken is. Het grootste deel van het ontwerpwerk wordt vanuit een kantoor gedaan, maar er zijn ook bezoeken aan de kantoren van opdrachtgevers, ontmoetingen met planbureaus en de lokale overheid, en natuurlijk bezoeken door de architecte Nice ter plaatse.

Hoe ziet de werkplek van een architect eruit? 

Afhankelijk van het feit of ze freelance zijn of in dienst van een bedrijf, kan een architect vanuit zijn eigen kantoor werken, soms vanuit huis, of vanuit een aantal bedrijfskantoren. De rol kan bestaan uit reizen en internationale conferenties, stages of vergaderingen.  Wat is een goed advies voor architectuurstudenten? 

De architectuurschool is erg rigoureus, en je zult niet veel van je leven hebben tijdens je schooljaren. Projecten duren veel langer dan je denkt dat ze zullen duren – twee of drie keer zo lang als je inschat. De eerste paar jaar zal je werk met de hand gedaan worden (met de hand modelleren en met de hand tekenen).

  • Teken alles en elke dag is het belangrijk om zoveel mogelijk te tekenen. Dit zal je op de lange termijn helpen. In de latere jaren zal het computermodelbouw worden geïntroduceerd. Leer hoe je goed kunt renderen; het is een van de nuttigste dingen die je op je cv en in je portfolio kunt zetten. 

Probeer zoveel mogelijk werkervaring op te doen, zo snel mogelijk.

Een uitstekende plek om te werken is bij een bouwbedrijf, aangezien je veel zult leren over de gebouwen die je ontwerpt en met dat inzicht een veel betere architect zult worden. Maak de beste indruk die je kunt maken tijdens je stages – je moet al vroeg beginnen met het opbouwen van relaties/verbanden met mensen.

  • Ontwikkel een waardering voor kunst en invloeden buiten het domein van de architectuur. Probeer een extern perspectief te houden, het zal je helpen je geest te openen voor mogelijkheden en je carrière vorm te geven.

https://thomesarchitecture.fr/