Linkzoekertjes
Image default
Vakantie

Waarom Zijn Mensen zo Geobsedeerd door Florence/Firenze

Florence wordt de geboorteplaats van de klassieke Italiaanse Renaissance genoemd. Florence is één van de beste steden om je reis in Italië op gang te brengen. Het is een plezier om in en rond deze artistieke stad te rijden. Als je een auto huurt, kan je op je gemak genieten van de schoonheid van deze plaats. Wees echter voorzichtig met de Beperkte Verkeerszones. Alleen voertuigen met een vergunning kunnen deze betreden, en er wordt een flinke boete opgelegd voor het betreden van deze zones zonder vergunning. Wees dus op je hoede voor deze zones. Men raadt reizigers aan om de spits te vermijden omdat het verkeer soms vervelend wordt. Rijden is de beste manier om de stad te verkennen, dus huur een auto en ga op verkenning!

Deze charmante Italiaanse stad heeft genoeg om je omver te blazen, zoals.

Kerken & Kathedralen

Florence telt veel kerken, de ene nog mooier dan de andere. De Cattedrale di Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo di Firenze, is het pronkstuk van de stad. Beklim 463 treden, ga naar de top van het bouwwerk en geniet van het adembenemende uitzicht. De kathedraal van Florence zorgt voor een prachtig uitzicht. De voorgevel van de kathedraal is bedekt met wit marmer en rode, roze en groene polychrome ontwerpen. De Basiliek van Santa Croce is prachtig. Binnenin bevinden zich graftombes van enkele van de meest bekende renaissancekunstenaars en -geleerden ter wereld, waaronder Galileo, Michelangelo en Machiavelli.

Architectuur

Giotto’s Campanile is een voorbeeld van gotische architectuur. Sculpturen, kunstwerken en gedecoreerde panelen zijn er in overvloed. Het is een echt meesterwerk van de Renaissance. De klokkentoren van Giotto is een symbool voor de stad Florence. Het is het krachtigste voorbeeld van de 14de-eeuwse gotische architectuur. Met een duizelingwekkende hoogte van 85 meter is deze toren overal zichtbaar. Het Belvedere Fort is het op één na grootste fort van Florence en heeft een fantastische architectuur met een ontwerp uit de Renaissance.

Musea en galerijen

Het Palazzo degli Uffizi is één van de meest gerenommeerde Italiaanse musea ter wereld. Het herbergt een immense collectie Renaissance kunst van kunstenaars als Botticelli, Da Vinci, Titiaan en Rafaël. Liefhebbers van kunst en geschiedenis zullen betoverd zijn door de overvloed aan exposities. De Galleria dell’Accademia van Florence is een ander belangrijk museum. In deze galerij bevinden zich enkele meesterwerken uit de Renaissance, waaronder het originele David van Michelangelo. Het Bargello Museum is een ander mooi museum in Florence. Het bevat een groot aantal renaissance-beelden en -kunstwerken. Bijzonder interessant zijn de David van Donatello, Bacchus van Michelangelo en een buste van Christus van Lombardo. Het Museum van Kostuums en Mode is een toevluchtsoord voor de liefhebbers van mode. De focus van de collectie is Italiaans. Je kunt snel de 14 zalen verkennen en in een uur tijd een heleboel van het museum zien.

Geniet van de Rivier de Arno

De Arno, één van de meest bekende rivieren van Italië, heeft Florence altijd al gekenmerkt. Een tocht door de stad voelt wat verfrissender aan op het water, dus ga paddleboarden op deze beroemde rivier. Je zal de stad vanaf het water kunnen bewonderen, en het zal een uitstekend alternatief zijn voor de musea en kerken.

https://www.autoitaly.nl/