Linkzoekertjes
Image default
Dienstverlening

Een rietendak voor een mooie nostalgische uitstraling

 

Een rieten dak geeft een woning een natuurlijke en nostalgische uitstraling. Naast de esthetische waarde van een rieten dak, is het economisch gezien ook een waardevolle investering. Zo verlaagt een rieten dak de energiekosten en wordt de waarde van de woning met een rieten dak verhoogd. Het plaatsen van een rieten dak is echter een ambachtelijk werk. Laat je hier dus goed over voorlichten. Een rieten dak geeft een huis meer karakter en heeft meerwaarde als het ‘passend’ is voor het huis. Dit zijn dan ook belangrijke redenen om voor een rietendak te kiezen. Ook zijn veel huizen geschikt voor riet, zowel moderne als oude huizen. Bij sommige huizen is het echter niet zo fraai. Als je twijfelt kun je natuurlijk kijken hoe riet staat door een 3d tekening van je huis te laten maken.

Welk type rieten dak je kiest, kan van verschillende factoren afhankelijk zijn. De keuze voor een rieten dak biedt vele voordelen. Een rieten dak is duurzaam en een natuurproduct. Het riet wordt gesneden en bij jou op het dak gelegd, waar het vele jaren meegaat en een authentiek karakter geeft. Riet heeft door zijn holle stengel een goede isolerende en warmte reflecterende werking. Het brengt dus koelte in de zomer en warmte in de winter en past daarmee prima in de tendens om zuinig om te springen met energie. Een rieten dakbedekking past dan ook goed bij energiezuinige huizen. Zelfs huizen die passief gebouwd worden, kunnen een rieten dak krijgen.

Aan het einde van de levensduur wordt het riet van het dak gehaald en kan het eenvoudig hergebruikt worden als meststof of als brandstof in energiecentrales. Een waardevolle kringloop dus die naadloos aansluit bij het ‘cradle to cradle’-denken. De keuze voor een rieten dak past kortom perfect bij ‘het nieuwe denken’ binnen de woningbouw. Verantwoord grondstof- en energiegebruik is verzekerd met het eerste klas natuurproduct!

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Kies uit een uitgebreid aanbod wanneer u een CNC freesmachine wilt kopen

Je woning beter op de markt brengen met deze vastgoedstylist

De perfecte ladderlift voor uw verhuis in Antwerpen