Linkzoekertjes
Image default
Winkelen

Ga jij naar een festival? Lees dan deze 3 tips!

Heb jij binnenkort een festival op de planning staan? Als je een regelmatige festivalganger bent, dan weet je waarschijnlijk al wat alle do’s en don’t zijn. Is dit een van de eerste keren dat je naar een festival gaat? Dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten voor je hierheen gaat. In deze blog lees je een aantal tips voor een geslaagd festivalbezoek.

Tip 1: Trek goede schoenen aan

Een festival klinkt natuurlijk geweldig, maar er is 1 ding dat toch elke keer weer tegenvalt. Dit is namelijk de pijn in je voeten die je eraan overhoudt. Je bent de hele dag aan het dansen of rondwandelen op het festivalterrein. Zonder goede schoenen zul je dit nog geen paar uur volhouden. Zorg dus dat je schoenen aandoet waar je het de hele dag mee kunt uithouden. Natuurlijk wil je ook leuke schoenen aan die een beetje bij je festivaloutfit passen. Dat moet je ook vooral doen! Laat dit echter niet ten koste gaan van het comfort. Je kan er nog zo leuk uitzien op die sandaaltjes, maar na een paar uur zul je meteen spijt krijgen dat je deze hebt aangedaan. Zelf zijn mijn Philippe Model sneakers mijn go-to festivalschoenen. Ze zijn extreem comfortabel, maar zijn ook uniek genoeg om mijn outfit helemaal af te maken.

Tip 2: Smeer je goed in

Een groot deel van de festivals is in de buitenlucht. Hoewel het niet eens altijd zonnig is, is het toch belangrijk om je goed in te smeren. Je bent de hele dag buiten en hebt al snel niet door als je licht aan het verbranden bent. Zelfs als de wolken voor de zon zitten kan dit gebeuren. Onderschat dus niet de sterkte van de zon en smeer je goed in! Is het echt heel goed weer? Neem dan ook zeker weten een kleine tube zonnebrandcrème mee om je tussendoor nog even in te smeren. Een petje op je hoofd zetten is ook een goede optie om de zon een beetje uit je gezicht te houden. Dit staat ook nog eens hartstikke leuk!

Tip 3: Trek laagjes aan

Als het overdag zonnig is, wil je waarschijnlijk lekker met korte mouwen over het festivalterrein lopen. Toch moet je goed nadenken voordat je zonder jasje of trui richting het festival gaat. Als de zon in de avond ondergaat, zal het afkoelen en zul je niet meer genoeg hebben aan dat dunne t-shirtje. Neem dus vooral veel laagjes mee, zodat je aan het eind van de dag weer wat aan kan trekken. Heb je geen zin om hiermee rond te lopen? Dan kun je een kluisje huren waar je wat kleding in kunt bewaren op het moment dat je het niet draagt

Voor meer info :