Linkzoekertjes
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen aan particulier met of zonder keuring

Van plan uw auto te verkopen aan een particulier? Lees dan dit artikel eens aandachtig door. Verkopen aan een particulier vereist vaak wel dat het papierwerk in orde is, om er een goede prijs voor te vangen.

 

Via een zoekertje verkopen

Een auto verkopen kan op verschillende manieren. Mogelijk heeft u al een manier in gedachte, bijvoorbeeld via een auto verkopen via een zoekertje op de site 2dehands. Naast handelaren zijn hier ook particulieren op actief. Handelaren herkent u vrij snel omdat ze een bod doen dat meestal flink onder de vraagprijs ligt. Particulieren zullen minder over de prijs in onderhandeling willen gaan, maar willen wel de auto na de koop direct kunnen inschrijven. Dit betekent dus dat de keuring voor verkoop erbij moet zitten.

 

Keuring voor verkoop

Wanneer je een auto verkopen wilt aan een particulier dan wil de koper er in 9 van de 10 gevallen een keuring voor verkoop bij hebben, dus het roze formulier.

De koper kan de gekochte auto alleen inschrijven wanneer er een roze formulier is. Het roze formulier krijg je alleen wanneer de auto een keuring voor verkoop ondergaat en wordt goedgekeurd. Bij de keuring voor verkoop wordt gekeken of de auto de weg op mag en aan alle eisen voldoet, en of alle attributen werken zoals de airco, de radio, e.d. De werking van de attributen (opties e.d.) hebben geen invloed op de keuring. Ook al is de airco kapot wordt de auto alsnog goedgekeurd en krijg je alsnog het roze papier.

De verkoper kan de auto laten keuren voor verkoop, maar de koper ook. Mocht je dit als koper doen dan loop je wel een risico. Mocht de auto niet worden goedgekeurd dan moet je deze eerst laten repareren. Vervolgens moet hij opnieuw voor keuring worden aangeboden. Pas wanneer de auto is gekeurd kan hij ingeschreven worden. Zonder keuring voor verkoop mag je dus niet met de auto rijden tenzij je groene platen monteert. Veel kopers willen geen auto kopen die niet gekeurd is.

 

Auto verkopen zonder keuring voor verkoop

Wil je een auto verkopen zonder keuring dan kan dit probleemloos bij de autoveiling van Besteautobod.be. Zelf een afgekeurde auto kun je snel verkopen aan een goede prijs. Aanmelden bij de veiling is gratis. Zonder kosten te maken kun je een vrijblijvend bod ontvangen. Het netwerk van de veiling bereikt meer dan 5000 erkende autobedrijven. Wanneer je de auto aanmeldt dan kunnen dus ruim 5000 autobedrijven een bod uitbrengen. Het hoogste bod wordt na 24 uur kenbaar gemaakt en wanneer je dit vrijblijvende bod accepteert dan heb je gegarandeerd de auto verkocht. Makkelijk en snel verkopen dus wanneer de prijs je aanstaat. De ophaling van het voertuig is eveneens gratis.

 

Voor meer info :