Linkzoekertjes
Image default
Particuliere dienstverlening

Stimuleer de psychosociale ontwikkeling met een weerbaarheidstraining voor uw kind

Merkt u een gedragsverandering op bij uw kind? Is het plots angstig of vaak verdrietig? Dan wilt u als ouder hier graag een verklaring voor en een gepaste oplossing. Denk daarom eens na over het volgen van een weerbaarheidstraining voor uw kind bij specialisten van ABpsyon. Tijdens deze training werkt uw kind aan zijn of haar psychosociale ontwikkeling en leert uw kind zichzelf beter kennen en begrijpen. Deze cursus bestaat uit twaalf kindertrainingen en vier ouderbijeenkomsten. Zo krijgt u als ouder ook de nodige handvaten mee. Op het einde van de cursus krijgt u een uitgebreid evaluatiegesprek. Wilt u graag dat uw kind beter in zijn of haar vel zit? Ontdek dan de mogelijkheden van een weerbaarheidscursus.

Versoepel de overgang naar de brugklas met een weerbaarheidstraining voor uw kind

Gaat uw kind binnenkort naar de brugklas? Dit is een grote stap, die gepaard gaat met de nodige zenuwen. Wilt u graag dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt? Denk dan aan het volgen van een gespecialiseerde weerbaarheidstraining voor uw kind bij ABpsyon. In deze tweedaagse training wordt uw kind klaargestoomd om weerbaarder naar de brugklas te gaan. In deze cursus leren de kinderen bewuster te zijn van hun gedrag en hun mentale kracht. Hierdoor voelen ze zich met respect voor zichzelf en anderen thuis op hun nieuwe plek. Zo kunnen u en uw kind met een gerust hart de eerste schooldag tegemoet gaan.

Kies voor een individuele weerbaarheidstraining voor uw kind

Is uw kind gediagnosticeerd met een gedragsstoornis? Dan is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de weerbaarheid van uw kind. Dit kan u doen door te kiezen voor een individuele weerbaarheidstraining voor uw kind bij de professionals van ABpsyon. Hierbij leren de kinderen nieuwe vaardigheden en wordt er ingezet op het contact met anderen. Samen met u wordt er een individueel ontwikkelingsplan voor uw kind aangemaakt, waarin een aantal haalbare doelen worden vastgelegd. De begeleiding zelf vindt plaats in de thuissituatie of in de praktijk in Hoogerheide. Ook als ouder wordt u in dit hele proces begeleid om beter te leren omgaan bij bepaalde situaties. Neem snel contact op met ABpsyon voor de mogelijkheden voor uw kind.