Linkzoekertjes
Image default
Muziek

Van muziek luisteren wordt je gelukkig

Muziek is voor veel mensen de grootste bron van plezier. Het luisteren van je favoriete nummers is een bezigheid die iedereen elke dag wel uitvoert. Je wordt er vooral heel erg vrolijk van. Het luisteren van je favoriete muziek stimuleert je hersenen namelijk tot het afgeven van dopamine, een stofje wat geluk opwekt. Eerst werd gedacht dat dopamine werd opgewekt door dingen die goed voor je zijn, zoals eten en geld. Maar bij muziek bleek het hetzelfde te werken. Eigenlijk is dat raar, want je krijgt er geen fysieke beloning voor terug en onderzoekers dachten eerst dat dat een voorwaarde was. Niet dus, en tevens niet alleen bij je lievelingsnummers treed dit systeem in werking.

Bij muziek die je voor het eerst hoort schijnt dit ook te werken. Wel muziek die je goed vindt natuurlijk, maar doordat je het nummer niet kent en je er wel lekker op gaat worden je hersenen nog extra geprikkeld. Wat duidelijk is nu, is dat je hersenen aan het werk worden gezet bij het luisteren van muziek. Het is een soort training voor je hele brein. Kortom, van het zoeken en luisteren naar nieuwe muziek wordt vrolijk én je krijgt er een vitaler brein van.

En waar hoor je nou meer nieuwe muziek dan op de radio? Nergens. Dat kan natuurlijk lekker ouderwets met een radiospeler, maar je kunt ook online radio luisteren. Dit is eigenlijk veel makkelijker, want je hoeft niet te zoeken naar bepaalde frequenties, maar kunt gewoon met één klik op je muis overschakelen naar je favoriete zender. Ook is het aanbod veel groter dan op de traditionele radio. Er zijn namelijk ook zenders die niet op de FM zitten of gewoon alleen een online stream hebben. Verken de mogelijkheden bij radioguide.fm en laat je verassen.

Voor meer info : http://www.radioguide.fm