Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Aanschaftips voor het kopen van een archiefkast

De archiefkast zie je op vrijwel ieder kantoor staan. Maar vrijwel geen enkele archiefkast is hetzelfde. Van de verschillende formaten, ontwerpen tot sluitingen. Er is heel veel mogelijk. Het is dus verstandig om te kijken welke archiefkast je voorkeur hebt en wat je kwijt kunt met oog op de verschillende typen deuren. 

 

Laten wij je meenemen in de wereld van de archiefkast. Zodat je precies te weten komt welke handigheden er zijn. Aan de hand daarvan kun je absoluut je voorkeuren bepalen om de archiefkast te kopen die je wenst. 

 

Zo hebben we bij Archiefkasten-shop.be heel veel verschillende soorten kasten staan. Met elk hun eigen voordelen en manier waarop ze toegepast kunnen worden. Neem eens een kijkje waardoor je een idee krijgt. 

De keuze voor een sluitsysteem

Het soort deuren dat de archiefkast heeft bepaald ook welk sluitsysteem van toepassing is op de kast. Wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kast met schuifdeuren of een roldeur. Deze hebben geen extra ruimte nodig wanneer je de kast openmaakt. Een handige toepassing die je vaak op kleine kantoren ziet. Waarbij toch de behoefte aan opslagruimte aanwezig is. Want de ruimte in de kast blijft doorgaans gelijk met die van openslaande deuren.

 

Er is dus een toepassing voor ieder kantoor. Waarbij je wel rekening moet houden dat sommige soorten deuren ook nadelen hebben. Als je bijvoorbeeld een schuifsysteem kiest zie je nooit de volledige inhoud van de kast. Dit is overigens ook bij vouwdeuren het geval. Het voordeel hiervan is dat het openen van de deur geen ruimte voor de kast nodig heeft.

 

Hoewel dit vaak geen enkel probleem vormt is het wel zo dat je langere voorwerpen dus niet in de kast kunt stoppen. Omdat de kast niet volledig te openen is. Heb je hier wel de behoefte aan? Dan kun je als beste overwegen om de roldeur te kopen. Een roldeur is daarbij ook nog eens bijzonder soepel te openen en biedt je een goed overzicht. Zeker als je veel mappen wilt opbergen ontzettend handig. 

Het kiezen van materialen

Dat een archiefkast alleen van staal gemaakt wordt is echt iets van vroeger. Tegenwoordig zijn er prachtige andere materialen waar de kasten van gemaakt worden. Daardoor heb je ook meer keuze in de uitstraling die je op het kantoor hebt. Je kunt denken aan vormen en kleuren. Maar ook aan patronen of het geluid dat een kast bij openen maakt. 

 

De keuze voor een specifieke materiaal is dus goed mogelijk. Waardoor de kasten een meubelstuk zijn geworden die in een kantoor niet mag ontbreken. 

 

Netjes en overzichtelijk

Tot slot heeft een archiefkast natuurlijk ook nog een heel andere functie. Deze heeft alles te maken met het bieden van overzicht op een kantoor en persoonlijke documenten verborgen houden voor degene die in het kantoor op bezoek zijn. Zeker een fijn idee voor als je wilt voorkomen dat er het een en ander verloren gaat of je iets niet meer kunt vinden tussen de papierwinkel die elke ondernemer wel kent.