Linkzoekertjes
Image default
Gezondheid

Gezondheidsvoordelen van een zit-sta bureau

Natuurlijk heeft een zit-sta bureau veel voordelen. Het is ergonomisch waardoor je minder snel last van rug en nek krijgt. Wat indirect zorgt voor meer energie en een betere concentratie. Je hebt dus een goede reden om een zit-sta bureau te kopen! Laten we snel alle voordelen doornemen. Want er zijn veel meer gezondheidsvoordelen die je moet weten en waarvoor oplossingen zijn.

 

Het tegengaan van ziekteverzuim is voor veel werkgevers de reden om te investeren in de beste werktuigen. Waaronder een goed bureau waar op verschillende manieren aan gewerkt kan worden. Maar daar horen natuurlijk ook de juiste instructies bij. Want een zit-sta bureau heeft uiteindelijk pas waarde als er ook daadwerkelijk afgewisseld zal worden tussen de verschillende houdingen. 

Waarom is de hoogte van een bureau belangrijk?

De hoogte van een bureau is belangrijk om de juiste werkhouding aan te nemen. Dit is ook in de ARBO regelgeving opgenomen. Je kunt je misschien voorstellen dat een te lage werkhouding zorgt voor de nodige lichamelijke klachten kan zorgen. Die je liever wilt voorkomen.

 

Als je op zoek bent naar een goed bureau heb je deze overigens snel gevonden. Je vind de beste zit-sta bureau op Officecity.be. Waar je niet alleen een behoorlijke keuze hebt. Ook weet je dat de zit-sta bureaus voldoen aan hoogwaardige eisen en wensen. 

Waarom is kunnen zitten en staan belangrijk?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom een dergelijke bureau belangrijk is. Je kunt in eerste instantie denken aan je gezondheid. Als je voor een langere periode aan een bureau moet zitten of te lang moet staan kan dit zorgen voor klachten. Maar er is nog een andere belangrijke reden om voor een dergelijke bureau te kiezen. Wat dacht je van het geconcentreerd kunnen werken.

 

Een goed bureau is als de hamer voor een timmerman. Je hebt het nodig om kwaliteit neer te kunnen zetten. Wanneer je zitten en staan kunt afwisselen heeft dit dus goede gevolgen voor je motivatie, kwaliteit van werken en productiviteit. Zonder dat je er lichamelijk iets van merkt. Een win-win situatie voor werknemers en werkgevers. Of als je zelfstandig bent voor je klanten.

Welke klachten voorkom je met een zit-sta bureau?

Wanneer je op het kantoor werkt heb je te maken met een aantal veel voorkomende klachten aan het lichaam. Je kunt denken aan zere benen als je te lang moet staan. Of als het zitten en staan juist niet afgewisseld kan worden. Maar ook wanneer niet alles ergonomisch op een juiste plek en binnen bereik is ingedeeld. Dat vertelt maar weer hoe belangrijk een goede indeling en kunnen afwisselen is. 

 

Daarnaast kun je met kantoor en bureauwerk te maken krijgen met een nek en rug die pijn gaan doen. In het begin lijkt het om vermoeide spieren te gaan. Maar naarmate de tijd langer zal duren krijg je hier steeds meer last van. Naast een goed bureau om aan te kunnen werken is het kunnen  afwisselen dus bijzonder waardevol. Dit zie je ook terug in de meest moderne kantoorruimten van dit moment. Waarbij bureaustoelen, bureaus als hoe een kantoor ingericht is een weloverwogen keuze is geworden.