Linkzoekertjes
Image default
Aanbiedingen

Is je airco toe aan een opknapbeurt? Met deze 3 tips is hij weer zo goed als nieuw!

Een airco heeft door de jaren heen niet zoveel aandacht nodig. Toch is het belangrijk dat je je airco af en toe goed onderhoudt. Wanneer je zelf je airco gaat repareren is het belangrijk dat je altijd de juiste onderdelen gebruikt. Zo kan er niks misgaan. Bij Fixpart.be hebben ze veel airco onderdelen die van hoge kwaliteit zijn. Maar wat is nou de beste manier om voor je airco te zorgen? Lees verder voor onze tips voor het onderhouden van je airco!

 

  1. Het bijvullen van de airco

De airco koelt de ruimtes in je huis door middel van koelvloeistof. Na verloop van tijd verdampen er delen van het koelmiddel waardoor er steeds minder in de airco komt te zitten. Zonder deze vloeistof kan de airco de lucht niet meer verkoelen. Daarom is het belangrijk dat je in de 1 of 2 jaar de koelvloeistof een keer bijvult. Zorg ervoor dat je dit laat doen door een monteur, want het moet heel zorgvuldig gedaan worden.

 

  1. Maak je airco schoon

Doordat de airco lucht blaast kunnen er stofjes in de filter van de airco terechtkomen. Na een tijdje zal e airco geen schone lucht meer blazen, wat slecht is voor je gezondheid. Wanneer de filter vies is kan je hem meestal gewoon schoonzuigen of wassen. Let er ook op dat de buitenkant van de airco niet te vies wordt. Naast dat het er slordig uitziet, kan het er ook voor zorgen dat de kwaliteit van de airco achteruitgaat.

 

  1. Het repareren van de airco

Is er iets aan je airco kapot of maakt hij een vreemd geluid? Dan kan je hem laten maken, of je kan hem zelf repareren! Zoek goed uit wat er precies kapot is aan de airco en zorg ervoor dat je de airco onderdelen van hoge kwaliteit gebruikt. Voor grote reparaties is het aan te raden om een monteur in te huren. 

 

Er zijn dus een heleboel dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je airco goed blijft werken. Maak hem goed schoon, kijk of er iets kapot is gebruik altijd de juiste onderdelen!

 

https://fixpart.be/nl