Linkzoekertjes
Image default
Woningen

Ramen kozijnen prijzen

HET MEEST DUURZAME EN BEROEMDE RAAM TER WERELD. WAT IS HET?
Ondanks de beschikbaarheid van moderne kunststof ramen onder de bevolking, blijft de prijs van elite en exclusieve modellen van bekende merken verre van betaalbaar voor iedereen. Er is echter een precedent wanneer een ogenschijnlijk eenvoudig en soms zelfs armoedig raam wordt geschat op miljoenen dollars meer dan merken.
Dus het raam van waaruit het dodelijke schot werd afgevuurd op de 35e president van Amerika, John F. Kennedy, ging de geschiedenis in. Dit gebeurde op 22 november 1963. De auteur van de opname was Lee Harvey Oswald, die de auto van de president van de zesde verdieping van een boekenopslagplaats in Dallas bereikte. Na een recordverkoop in 2007 van $ 3 miljoen, verdiende dit raam de titel van “duurste ter wereld”.
De startprijs van dit kavel begon bij honderdduizend dollar, de deelnemers aan de veiling waren zeer actief, getuige de laatste balk waarop de hamer van de veilingmeester eindelijk kon zinken.
Het is duidelijk dat op het eerste gezicht niets bijzonders was: een houten frame, twee glazen, maar het was natuurlijk niet het raam zelf dat werd beoordeeld, maar allereerst de historische waarde ervan.
Het meest tragische raam ter wereld was eigendom van de familie die eigenaar was van het noodlottige boekenmagazijn in Dallas, Texas. Gedurende 10 jaar was het raam het centrale deel van de expositie in het thematisch museum gewijd aan de dood van J.F. Kennedy. En toen besloten de familieleden van de familie het op een veiling te verkopen, nadat ze het raam uit het museum hadden verwijderd.
De set ging, samen met het raam, vergezeld van alle nodige documentatie die bevestigde dat dit specifieke frame met glas zich op het moment van de opname bevond in de eerder genoemde boekenopslagplaats van schoolboeken, die een museum van politieke moorden werd met veel interessante tentoonstellingen.
Ook is bekend dat een verzamelaar uit Nederland de nieuwe eigenaar van het raam werd, die er om voor de hand liggende redenen voor koos zijn naam geheim te houden.
De prijs die op de veiling wordt bereikt, is nog steeds een record voor raamconstructies over de hele wereld.
Zo is het venster voor het opbergen van boeken een van de meest originele en gedenkwaardige kavels op de online veiling van eBay geworden.
Een ander even beroemd raam bevindt zich in het Vaticaan en behoort, zoals je misschien al geraden had, toe aan het pauselijk paleis. Elke zondagmiddag kan absoluut iedereen de paus in hem zien, die zijn bekering begint met gebed en vervolgens een korte preek houdt over een van de meest urgente onderwerpen.

MYTHES OVER KUNSTSTOF RAMEN

In de moderne wereld is geen reparatie en constructie denkbaar zonder de installatie van kunststof ramen. Tegenwoordig zijn deze producten beschikbaar voor de meeste categorieën burgers. De groeiende populariteit van PVC-ramen wordt gekenmerkt door een toename van het aantal mythen en misvattingen die ermee verband houden.

Laten we het hebben over de meest interessante:
1. Ramen van kunststof hebben een negatief effect op de gezondheid van een gewoon mens!
Ja, het plastic profiel kan niet milieuvriendelijk worden genoemd, maar het materiaal waaruit de ramen zijn gemaakt – polyvinylchloride is helemaal niet gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. We gebruiken allemaal actief plastic keukengerei bij het bereiden van voedsel, containers voor het bewaren van kant-en-klaar voedsel, maar maakt iemand zich daar zorgen over?

2. Het plastic profiel begint na verloop van tijd geel te worden!
Het is niet waar. Alle respectabele raamfabrikanten voegen noodzakelijkerwijs speciale kleurpigmenten-additieven toe aan de samenstelling van het onbewerkte mengsel, die gedurende de hele levensduur de perfecte sneeuwwitte kleur aan het PVC-profiel geven.
3. De installatie van PVC gaat gepaard met enorme hopen afval!
Zoals elk bouwproces, eindigt de installatie van een raam met de vorming van een grote hoeveelheid afval en vuil, maar helemaal niet in de volumes die vaak in onze gedachten worden getrokken. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, bedek je alle meubels in de kamer van tevoren met plasticfolie of een dikke doek, zodat het stof zich niet kan nestelen.

4. Alle kunststof ramen zijn wit en rechthoekig!
We zijn allemaal gewoon gewend om zulke vensters te zien. De meeste mensen associëren de uitdrukking “kunststof ramen” voornamelijk met witte en rechthoekige vormen. Het is de “fout” van meer architecten die dergelijke projecten maken dat de meeste ramen in gebouwen van welk type dan ook rechthoekig zijn.
Ondertussen is de verbeeldingskracht vandaag praktisch onbeperkt, het profiel kan worden gelamineerd met gekleurde folie.

5. Kunststof ramen zijn erg duur!
Toen dit product voor het eerst op de markt verscheen, kon niet iedereen het zich veroorloven om het aan te schaffen. Maar die tijden zijn ver in het verleden. Tegenwoordig kan bijna iedereen een modern raam van elke vorm en grootte kopen. Bovendien groeit elk jaar het volume van de raamproductie en daalt de prijs geleidelijk.

6. Het kunststof profiel is gemakkelijk te verlichten!
Deze bewering is niet helemaal waar. Het onderscheidende vermogen van de profielsamenstelling is zodanig dat deze bij hoge temperaturen niet verbrandt, maar alleen smelt. Op dit moment komen zeer gevaarlijke dampen van kooldioxide vrij, die niet minder traumatisch zijn dan koolmonoxide bij een brand, terwijl de kans op verdere verspreiding van vuur veel kleiner is dan wanneer hout wordt verbrand.

Ramen kozijnen prijzen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap159-185.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/