Linkzoekertjes
Image default
Financieel

Redenen om je facturatie online te doen

Iedere ondernemer heeft natuurlijk te maken met het sturen en ontvangen van facturen. Het versturen is vaak niet het leukste om te doen, maar het hoort er nu eenmaal bij. Je dient een factuur op te maken en te kijken of alles wel klopt. Gezien dit soms best wat tijd in beslag kan nemen en je wellicht je tijd wel beter kunt besteden, is het van belang dat jij het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maakt. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig allerlei verschillende tool die je hierbij kunnen helpen. Een online facturatieprogramma is er hier bijvoorbeeld één van. Om je een idee te geven hoe belangrijk het is dat jij je facturen online doet, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Je kunt je facturen digitaal versturen

Het grootste voordeel van een facturatieprogramma, is dat jij je facturen gemakkelijk online kunt versturen. Zo hoef je niet eerst een hele factuur handmatig op te maken, maar kun je een vast sjabloon ontwerpen, waarop al je eigen gegeven al staan vermeld en je alleen nog de gegevens van de klant en de kosten hoeft te vermelden. Daarnaast is het maar één keer werk om de gegevens in te voeren, want daarna kun je eenvoudig de desbetreffende klant selecteren. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen, dat is de prijs van het product of de dienst vermelden en je kunt hem versturen. Digitaal versturen heeft als grote voordeel, dat je er ook direct een betaallink bij mee kunt sturen, waardoor de klant vaak sneller betaald.

Overal toegankelijk

Of je nu tijdelijk in het buitenland zit of gewoon thuis, met een digitale facturatie heb je overal en altijd toegang tot je bestanden. Werk jij momenteel nog niet volledig in de cloud, dan is het verstandig om hier eens serieus over na te denken. Naast het feit dat je overal toegang hebt tot je bestanden, worden er ook continu back-ups gemaakt. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat er iets verloren gaat. Het is dus goed om eens te kijken naar de verschillende cloud oplossingen voor jouw bedrijf bij Cloudhints. Bij Cloudhints zijn ze namelijk gespecialiseerd is alles op het gebied van software voor jouw bedrijf.