Linkzoekertjes
Image default
Particuliere dienstverlening

Schakel deze specialist in voor het neutraliseren van uw stookolietank in Vlaams-Brabant

Een ongebruikte stookolietank in Vlaams-Brabant of elders in België kunt u best zo snel mogelijk laten neutraliseren. Vraagt u zich af waarom? Er zijn verschillende redenen waarom u best niet te lang wacht. Zo is het in de eerste plaats verplicht sinds de nieuwste wetgeving om uw ongebruikte stookolietank in Vlaams-Brabant en de rest van België te laten neutraliseren. Daarnaast kan uw tank ook schade brengen aan de natuur. Een ongebruikte tank bevat vaak nog olieresten die kunnen doorlekken. Zo komen die resten in de bodem en het grondwater terecht. Wanneer dit gebeurt, moet er een gespecialiseerd bedrijf komen om een bodemsanering uit te voeren. De kosten zijn in dat geval voor de eigenaar van de tank. U kunt uw tank laten neutraliseren door Piva Oil, actief in Vlaams-Brabant en de rest van België.

Zij reinigen uw tank

Voor de specialisten van Piva Oil overgaan tot de neutralisatie van uw tank moeten ze die eerst grondig reinigen. Ze gebruiken hiervoor kleine vrachtwagens met een krachtige vacuümunit. Indien er nog olie in uw tank zit, verpompen ze die eerst naar een andere tank. Nadien spoelen ze uw tank grondig en op een biologische manier. De tankresten en het spoelwater worden weggezogen en getransporteerd naar hun opslagplaats. Uw tank is nu klaar voor neutralisatie.

Laat de beste neutralisatiemethode bepalen

Bij Piva Oil kunt terecht voor twee neutralisatiemogelijkheden. Ze kunnen uw tank komen verwijderen indien er geen kans op instortingsgevaar is. Dit doen ze ofwel in een geheel ofwel knippen ze uw tank in stukken met behulp van een knabbelschaar. Een tweede optie is om uw tank te laten opvullen. In dat geval wordt uw tank opgevuld met het recycleerbare middel Biofill, een vulling gebaseerd op hars. De specialisten van Piva Oil bepalen zelf welke methode het beste is voor uw tank. Contacteer hen voor een offerte op maat.