Linkzoekertjes
Image default
Dienstverlening

Solliciteren is sales

Een nieuwe baan krijgen is net verkopen. Het product wat je verkoopt is natuurlijk jouzelf en dat is natuurlijk lastig, maar ken je jouw kwaliteiten goed en zorg je dat je er iemand van kan overtuigen dan is de kans groot dat je de job te pakken krijgt. Nog lastiger is het onderhandelen over het juiste salaris wat overeenkomt met de taken die jij uitvoert in combinatie met de kwaliteiten die jij aan het bedrijf toevoegt. Goed onderhandelen over salaris is een must voor het verkrijgen van een juiste functie en groei potentie binnen het bedrijf. Daarom enige tips om de onderhandelingen beter te laten verlopen.

Gebruik een loonwijzer op internet zodat je een richtlijn hebt voor de functie die je gaat vervullen. Ga niet in onderhandeling over je salaris voordat je weet of je de baan aangeboden hebt gekregen. Dit omdat het bij het vervullen van de vacature draait om jouw kwaliteiten en niet om jouw kosten. Als jouw baas kenbaar heeft gemaakt jou aan te willen nemen zorgt dat er voor dat je ook in een stevigere positie staat om de onderhandelingen te beginnen. Hij vind jou immers de beste kandidaat. Zorg voor goede argumenten en onderbouw jouw salariseis goed. Let wel op laat hem het eerste bod doen en geef niks weg over betaling bij jouw oude job dit verstevigd je positie en laat hem automatisch hoger bieden. Begin hoger dan jouw uiteindelijke doel om wisselgeld te creëren, zoals bij elke onderhandeling is het een kwestie van geven en nemen dus je kan beter iets hoger mikken. Let wel op het dient wederom beargumenteer baar te zijn. Zorg dus wel dat je jouw argumenten goed op een rijtje hebt. Als je gevraagd word om een letterlijk bedrag te noemen verpak deze dan tussen 2 voordelen in. Dit laat de kosten lager lijken en men weet dat hij voor de voordelen betaald en dat de prijs niet op zichzelf staat.

CBBS staat al jaren voor juiste en correcte beloning van werkgevers. Het loonbureau helpt ondernemers bij de verwerking en administratie van lonen.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl